Çildir Gölü'nde Büyüleyen 'Sema' Gösterisi

Renkli görüntülere sahne olan Çildir Gölünde buz gibi havada, içleri isitan atli kizaklar esligindeki gönüllere hitap eden ’Sema’ gösterisi yerli ve yabanci turistleri adeta büyüledi.

Çildir Gölü'nde Büyüleyen 'Sema' Gösterisi
Hava sicakliginin zaman zaman sifirin altinda 10 dereceye kadar düstügü Ardahan’da, yüzeyi 25 santimetre buz tabakasiyla kaplanan Çildir Gölü, farkli güzellikler ve heyecanlar sunuyor. Dogu Anadolu’nun tek tatli suyuna sahip 124 bin metrekare yüz ölçümüyle ikinci büyük gölü olan Çildir Gölü’nün üzerinde yürüyüs yapanlar, atli kizak gezilerine katilanlar ve otomobiliyle gösteri yapanlara da rastlaniyor.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Ögretim Görevlisi Özkan Karadavut, Çildir gölü ve bölgenin tanitimi için buzla kapli göl yüzeyinde sema gösterisi gerçeklestirdi.

Karadavut, ’’Ardahan’a bagli Çildir gölü üzerindeyiz. Çildir Gölü’nün yüzeyi tamamen donmus durumda. Yurt içi ve yurt disindan birçok turisti agirlayan bu gölde bizde bir gösteri gerçeklestirdik. Bu güzel doga basta olmak üzere meshur saribaligini yemeye davet ediyoruz.’’ Dedi.

Neva Karadavut ise, ’’Burasi gerçekten çok büyük bir göl ve kis aylarinda tamamen donuyor. Göl üzerinde araçlarla drift yapilabiliyor, atli kizaklar ve motorlarla gezi yapabiliyorsunuz. Buranin dogal güzelligi gerçekten gelip görmeye deger. Ünlü Sari baligi yemenizi tavsiye ederim. Sizleri Ardahan Çildir gölünü ve buranin dogal güzelliklerini görmeye bekliyoruz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA