ASÜ'de Kütüphaneler Haftasi Etkinligi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, kitap okumanin basili materyalden elektronik ortama dogru kaydigini, ileriki yillarda kütüphane koleksiyonlarinin bu gelismeler dogrultusunda yeniden tasarlanabilecegini söyledi.

ASÜ'de Kütüphaneler Haftasi Etkinligi
58’inci Kütüphaneler Haftasi münasebetiyle düzenlenen programda konusan Rektör Sahin, kütüphanenin diger bütün binalardan daha önemli oldugunu, kampüste yaptiklari pek çok çalisma arasinda en haz aldiklari çalismanin kütüphane oldugunu söyledi.

Kütüphanede yasanan her yeniligin, binayi gelistirmeye dair her çalismanin, koleksiyonunun artmasina iliskin atilan her adimin kendilerini heyecanlandirdigini kaydeden Prof. Sahin, “Ögrencilerimizin kitapla bulusmasi ve kütüphanede zaman geçirmesi çok degerli. Su anda iki adet salonumuz 24 saat açik. Bizim hedefimiz tüm kütüphanenin 24 saat açik olmasi. Bunun için gayret gösteriyoruz” dedi.

Kütüphanedeki koleksiyona iliskin bilgiler veren ve teknolojinin kitap okumanin biçimini farklilastirdigini kaydeden ASÜ Rektörü, “Kütüphanemizde basili eserlerin yani sira elektronik eserler de var ve bunlarin sayisi giderek artiyor. Belirli bir kusak için kitap okuma eylemi, basili esere dokunma, onun kokusunu hissetme gibi klasik bir formda ilerliyor. Ama teknoloji gelisiyor ve artik kitap okuma, kitaba hiç dokunmadan, fiziki olarak onu edinmeden de gerçeklestirilebiliyor. Elektronik kitaplar gelecekte daha fazla ilgi görecek. Belki ilerleyen süreçte kütüphanelerin basili ve elektronik kaynak düzenlemeleri bu gelismelere bagli olarak yeniden tasarlanabilir. Biz, bu degisimi de yakindan takip ediyoruz” dedi.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Engin Deligöz’ün kaynaklara dair bilgi vermesinin ardindan program, yarisma ile devam etti. Yarisma çerçevesinde ögrenciler, kendilerinden istenilen kitabi raflar arasindan en hizli sekilde bulmaya çalisti. Yarismanin tamamlanmasinin ardindan ödül ve belge töreni düzenlendi.

Aksaray Sosyal Hizmetler Il Müdür Yardimcisi Dursun Öztürk’e, kitap bagisi münasebetiyle belge takdiminde bulunuldu. Daha sonra kütüphaneden en fazla ödünç kitap alan ögrenci, akademik ve idari personele, sosyal medya üzerinde düzenlenen fotograf yarismasinda dereceye girenlere ve düzenlenen kitap bulma yarismasinin katilimcilarina belge, madalya ve hediyeleri verildi.

Kaynak: İHA