Antalya Bilim Merkezi'ne 'Bilim Dali Ödülü'

Kepez Belediyesi’nin 12 bin 500 metre kare alana kurdugu Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi, ATSO’nun 2022 Kök Ödülleri Kent Kategorisinde ‘Bilim Ödülü’ne layik görüldü.

Antalya Bilim Merkezi'ne 'Bilim Dali Ödülü'
Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin(ATSO) kurulusunun 140. Yilinda düzenlenen Kente Önem Katanlar(KÖK) 2022 yarismasinin kazananlari ödüllendirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’in katilimlariyla 31 Mart’ta kapilarini ziyaretçilere aralayan Antalya Bilim Merkezi de, açilir açilmaz ilk ödülünü aldi. Kepez Belediyesi’nin TÜBITAK isbirligiyle kurdugu Antalya Bilim Merkezi, ATSO’nun 2022 Kök Ödülleri Kent Kategorisinde ‘Bilim Ödülü’ne layik görüldü.

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, bilim ödülünü Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu’nun elinden aldi.

“Bilim Merkezi’nde neler var?”

Türkiye’nin en kapsamli bilim merkezi özelligine sahip Antalya Bilim Merkezi’nde; Matematik Atölyesi, Robotik Kodlama ve Yazilim, Fen Bilimleri Atölyesi, Ahsap Tasarim Atölyesi, Steam Atölyesi, Biyoloji-Kimya Atölyeleri ile bilimsel çalismalari destekleyecek donanimli laboratuarlar bulunuyor. Sanal gerçeklik uygulamalari, bilimsel ve teknoloji buluslarinin yapilabilecegi egitim ortamlari, teknolojik aletlerin çalisma prensiplerinin uygulamali olarak ögretildigi atölyeler, tüm yas grubuna hitap eden sergi salonlari, bilim ve sanatin bir arada yürütülebilecegi STEM+A atölyeleri yer aliyor. Akdeniz’in tarih, biyoloji, tarim ve diger tüm özelliklerinin yansitildigi sergi salonlari, egitim ortamlari, deney düzeneklerinin yer aldigi salonlar, özel tasarim galeriler, bilimsel gösteri ve söylesilerin yapilacagi çok amaçli salonlarda bulunuyor.
Kaynak: İHA