Amasya Çiftçisine Nohut Ve Yonca Tohumu Destegi

Amasya’da valilik tarafindan çiftçilere toplamda 720 bin TL tutarinda nohut ve yonca tohumu dagitildi.

Amasya Çiftçisine Nohut Ve Yonca Tohumu Destegi
Hak sahibi çiftçilere tohumlardan veren Vali Mustafa Masatli, “Amasya’mizda ekili olmayan bir karis arazi dahi kalmamalidir. Bu yil yüksek oranda hibe destegi ile çok genis bir yelpazede tohum destegi saglayacagiz” dedi.

Devletin her alanda oldugu gibi tarim sektöründe de çesitli desteklemelerle üreticinin yaninda olmaya devam ettigini belirten Vali Masatli, “Tarim ve Orman Bakanligimizin sagladigi desteklerle birlikte bizde ilimizde gerekli tarimsal desteklemeleri yapiyoruz. Ayrica bunlara ilave olarak Il Özel Idaresi kaynaklarindan da çesitli tarim ve hayvancilik projelerini hayata geçiriyoruz” diye konustu.

Dagitilan tohumlarin Amasya tarimina ve çiftçisine hayirli olmasini dileyen Masatli, “Amasya’miza her alanda büyük yatirimlar yaparak insanimizin yasam standartlarini yükselten basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere, hükümetimize ve bu projeleri hayata geçirmemiz için bizleri destekleyen Tarim ve Orman Bakanligimiza, Il Genel Meclisimiz ile Özel Idaremize tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Il Tarim ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, nadas alanlarin daraltilmasina yönelik nohut yetistiriciligi ve yem bitkileri üretimini gelistirme projeleri bünyesinde çiftçilere yaklasik 400 bin TL bedelli 22.3 ton nohut tohumu ve 2 bin 500 dekarlik bir alanda ekilmek üzere, toplam bedeli 320 bin TL olan yonca tohumu dagitildigini söyledi.



Il Tarim ve Orman Müdürlügündeki programa AK Parti Il Baskani Ekrem Toto, daire amirleri ve çiftçiler de katildi.

Kaynak: İHA