Vali Tutulmaz'dan 'Bayraminiz Kemerli Olsun' Uygulamasi

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Içisleri Bakanligi tarafindan 81 ilde es zamanli olarak trafik güvenligine dikkat çekmek ve bayram tatilinde trafik kazalarini en aza indirmek amaciyla baslatilan ‘Bayraminiz Kemerli Olsun’ kampanyasi kapsaminda yol kontrol noktasinda denetimlerde bulundu.

Vali Tutulmaz'dan 'Bayraminiz Kemerli Olsun' Uygulamasi
Denetimlere Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Il Emniyet Müdürü Fahri Aktas, Il Jandarma Komutani Kd.Alb. Cezmi Yalinkiliç, katildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Il Emniyet Müdürü Fahri Aktas, Il Jandarma Komutani Kd.Alb. Cezmi Yalinkiliç, araçlari tek tek durdurarak emniyet kemerlerini takmalari konusunda uyarilarda bulunarak brosür ve düdük verdi.

Emniyet kemeri konusunun önemine dikkat çeken Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Sizlerle beraberiz, trafik kontrolü yapiyoruz. Sürücülerin daha dikkatli olmalari konusunda uyariyoruz. Bir taraftan da içisler bakanligimiz kampanyalilarla trafik güvenligine dikkat çekiyoruz. Bunlar bu kampanya da bayraminiz kemerli olsun mottosu ile devam ediyor. Bütün yolculara kemerli yolculuk yapmalari konusunda uyariyoruz. Kemersiz kimse yok. Çünkü kemer takilmadiginda ölme riski maalesef yüksek. Vatandaslarimiz farkina vardilar kurala uyuyorlar. Içisleri Bakanligimizin yapmis oldugu kampanyalarin adlarini sizlere saymak istiyoruz. Ilk kampanyamiz “bu yolda hep birlikteyiz” Daha sonra “hatali sürücüye kirmizi düdük” Daha sonra da “öncelik hayatin, öncelik yayanin” Kisa süre önce “bir harekete bakar hayat” seklindeydi. Bugün de bayraminiz kemerli olsun. Trafik kurallarina trafik güvenligime bakanligimiz dikkat çekmeye çalisiyor. Bizde sizler vasitasiyla bu kampanyalar vatandaslarimiza yaymaya çalisiyoruz. Bugüne kadar trafikle ilgili son dönemlerde alinan tedbirler ve denetimler verimini göstermeye basladi.

Geçe yil trafik kazalarinda yüzde 20’lik oranda azalma oldu. Bu sayi ölümlü kazalarda da ayni oranda bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz sifir kaza sifir kayiptir. Bunu saglamak için hepimiz elimizden geleni sonuna kadar göstermemiz gerekiyor. Bizlere düsen görevler var halkimiza düsen görevler var. Burada kurallara uyma noktasinda en önemli görev halkimiza düsüyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA