Malatya'da Tatlicilarda Bayram Yogunlugu Yasaniyor

Malatya’da Ramazan Bayrami öncesinde baklavacilarda yogunluk basladi. Yogun olarak bayram için tatli hazirliklari yaptiklarini vurgulayan ustalar, kaliteli ve lezzetli ürünleri müsterilerin memnuniyetine sunduklarini ifade etti.

Malatya'da Tatlicilarda Bayram Yogunlugu Yasaniyor
Ramazan Bayrami öncesinde Malatya’daki baklavacilarda yogunluk basladi.

Türk mutfaginin önemli tatlilarindan biri olan baklava bayramda en çok tüketilen tatlilar arasinda yerini aliyor. Malatya’da baklava ustasi Hüseyin Taskin, bayram için gece gündüz demeden kollari sivadiklarini belirtti.

Taskin, “15 yildir bu isi yapiyorum. Elimden geldigince kalite, temizlige titizlige önem veriyorum. Kaliteyi ön planda tutuyoruz. Yenilikçi bir pastaneyiz. Baklava yaparken hamurun inceligi ve firinin isisi çok önemli, kullanilan malzemelerden tereyagi, fistik çok önemli. Tereyaginin fistigi döseme yaparken firinda pisirirken her katman ayaga kaldiriyor. Firina girmeden önce fistigi atiliyor zaten. Kesilip dilimlendikten sonra firina gidiyor. Firindaki en önemli husus kullanilan fistigin ve tereyaginin yanmamasi. Erken sürede pisip çabuk çikmasi gerekiyor. Dogru serbet çok önemli. Bu yillarin birikimi ile birlikte oluyor. Bunlarin hepsini bir araya getirince kaliteli bir ürün ortaya çikiyor. Bayramlarda Malatya geleneginden dolayi tatliya karsi büyük bir ragbet var. Elimizden geldigince kaliteyi bozmadan bu ürünleri halka sunmaya çalisiyoruz” dedi.

Malatya’da çeyrek asirdir baklava yapan Kasim usta ise pastanede baklava isinde çok uzun zamandir çalistigini vurgulayarak, “Pastanemizin kurulusu 1968 yili. O yildan beri pastanemiz Malatya halkina hizmet etmektedir. Sektörün içinde bulundugum için memnuniyet duyuyorum. Gerek tatlilarimiz gerek pastalarimiz gerek diger ürünlerimiz olsun hijyenik ve kaliteli sekilde üretmeye devam ediyoruz. Bu ürünleri Malatya halkimiza sunmaktan gururluyuz. 1968’den beri 54 yildir Malatya halkina gururlu bir sekilde Malatya halkina hizmet etmektedir. Iyi kaliteli ürünler kullanarak Malatya halkini memnun etmek için elimizden gelen en güzel seyi yapmaktayiz” seklinde konustu.

Tatlilarin kara firinda pisirilmesi ile daha lezzetli oldugunu, bu nedenle kara firinda tatlilari pisirdiklerini vurgulayan Kasim Usta, “Kara firin odun firini demek ve bu firinlarda mese odunu kullaniyoruz. Mese odununun közü tatlilarimiza daha güzel bir lezzet veriyor. Firinda tereyagini ve fistigi öldürmeden istedigimiz sekilde pisirip servise sunuyoruz. Biz de bunu degerli müsterilerimize sunmaktan gurur duymaktayiz” dedi.

Ramazan Bayrami nedeniyle yogunluk yasadiklarina dikkat çeken Kasim Usta, “Bayram yogunlugu var. En iyi sekilde degerli müsterilerimize kaliteli bir sekilde baklava ikrami için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA