Jandarma Ve Emniyetten Giresun'da Bayram Öncesi Drone Destekli Trafik Denetimi

Ramazan Bayram tatili öncesi Giresun’da jandarma ve emniyet trafik ekipleri sorumluluk alanlarinda drone destekli trafik denetimi gerçeklestirerek sürücüleri uyardi.

Jandarma Ve Emniyetten Giresun'da Bayram Öncesi Drone Destekli Trafik Denetimi
Yaklasan Ramazan Bayrami dolayisiyla vatandaslarin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalari olasi trafik kazalarini önlemek için denetimlerini artiran jandarma ve emniyet ekipleri, Giresun genelinde sehir merkezi ve köy yollarinda farkli noktalarda denetimleri yogunlastirdi.

Giresun Il Jandarma Komutanligi Trafik Sube Müdürü Kidemli Basçavus Nazif Özkan Özer, komutanlik olarak sorumluluk bölgelerinde trafik kazalarinin önlenmesi, vatandaslarin can ve mal güvenligi ile sürücülerin kara yolunda güvenli sekilde seyahat etmelerini saglamak amaciyla denetimlerinin araliksiz devam ettigini söyledi.



Yaklasan Ramazan Bayrami öncesinde seyir ve sabit radarla hiz kontrollerinin yaninda özellikle emniyet kemeri kullanimi, cep telefonu, yaya önceligi ve hatali sollama gibi kural ihlallerini dronla denetlediklerini belirten Özer, “Müdahale edilen kazalarda yaralanma ve ölümlerin birçogu emniyet kemeri kullanmamaktan kaynaklanmaktadir. Sürücülerimizi özellikle emniyet kemerlerini kullanmalari ve seyir halindeyken cep telefonu ile konusmamalari konusunda uyariyoruz. Bilinmesini isteriz ki her sey sizlerin mal ve can güvenligi içindir" dedi.

Öte yandan Il Emniyet Müdürlügü Trafik Sube Müdürlügü ekiplerince de sehir merkezlerinde “Bayraminiz kemerli olsun” mottosuyla sürücüler uyarildi.
Kaynak: İHA