Itfaiye Yol Sorunu Nedeniyle Gecikince 2 Evin Çatisi Küle Döndü

Malatya’nin Yesilyurt ilçesine bagli Tepeköy Mahallesi’nde çikan yangina, iddiaya göre, yol sorunu nedeniyle itfaiye ekipleri geç müdahalede bulununca 2 çati tamamen küle döndü.

Itfaiye Yol Sorunu Nedeniyle Gecikince 2 Evin Çatisi Küle Döndü
Edinilen bilgiye göre, Yesilyurt ilçesine bagli Tepeköy Mahallesi’nde sabah saatlerinde bir evin çatisinda alevler yükselmeye basladi.

Kisa sürede yayilan alevler yandaki evin çatisina da siçrarken, vatandaslar durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Malatya merkeze 12 kilometre uzaklikta olan mahallede yasanan yanginda çatilarda bulunan samanlar da alevlerin büyümesine neden olurken, bazi vatandaslar çevreyolundan köylerine kavsak olmamasi nedeniyle de itfaiyenin olay yerine geç geldigini iddia etti. Yanginda tamamen küle dönen çatilarda el birligi ile temizlik yapan mahalle sakinleri, yapilmayan yol nedeniyle ekiplerin olaya geciktigini ifade ettiler.

Mahalle sakinlerinden Aydin Çaliskan, yangin sirasinda evinde oldugunu ve çocugunun haber vermesi ile olay yerine geldigini belirterek, “Geldigimizde alevler yükselmisti. Hemen itfaiyeyi aradik, bizim yol 4-5 köyün yolu ancak çevreyolundan buraya kavsak yok. Itfaiyeciler gelmis ama Sahnahan’a, Topraktepe’ye gitmisler. Bulamamislar ancak 2 saat sonra buraya geldiler ve geldiklerinde de her sey yanmisti” dedi.

Köyün kavsagi olmasi ve ekiplerin de daha erken gelebilmesi durumunda bu kadar zararin olmayacagini da belirten Çaliskan, “Yangin gece olsaydi belki de can kayiplari da yasanirdi. Burasi 350 haneli bir köy. O yüzden köyün girisine bir kavsak yapilmasi gerekiyor. Yetkililerden yardim bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA