Gaziantep'te 2 Bin 600 Personelle Bayramda Trafik Denetimi

Içisleri Bakanligi’nin ’Bayraminiz Kemerli Olsun’ sloganiyla Ramazan Bayrami öncesi ve sürecinde Türkiye genelinde yapilacak olan trafik denetimleri Gaziantep’te de basladi. Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’ndaki denetimlere katilan Gaziantep Valisi Davut Gül, "Gaziantep’te Ramazan Bayrami sürecinde 2 bin 600 personel dönüsümlü olarak görev yapacak" dedi.

Gaziantep'te 2 Bin 600 Personelle Bayramda Trafik Denetimi
Içisleri Bakanligi’nin ’Bayraminiz Kemerli Olsun’ sloganiyla Ramazan Bayrami öncesi ve sürecini kapsayan Türkiye genelindeki trafik uygulamalari basladi.

Gaziantep’te de baslayan trafik uygulamalari çerçevesinde Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Gaziantep Kuzey Giseleri’ndeki uygulama yapildi. Uygulamaya, Gaziantep Valisi Davut Gül, Il Emniyet Müdürü Mustafa Emre Basbug, Il Jandarma Komutan Tuggeneral Hidayet Arikan ile görevli polis ve jandarma ekipleri katildi.



Vali Gül ’Bayraminiz Kemerli Olsun’ diyerek kurallari hatirlatti

Uygulama sirasinda Vali Davut Gül, Emniyet Müdürü Mustafa Emre Basbug ve Jandarma Komutan Tuggeneral Hidayet Arikan, bayram ziyaretleri için memleketlerine seyir halinde olan araçlari durdurarak hem bayram tebriklerini iletti hem de trafik kurallarini hatirlatarak dikkatli olmalari gerektigini vurguladi. Vali Gül ve beraberindeki heyet, araçlarda bulunan sürücü ve yolculara, ’Bayraminiz Kemerli Olsun’ diyerek emniyet kemerinin önemini de hatirlatti.

"Bayram boyunca 2 bin 600 personel dönüsümlü olarak görev yapacak"

Türkiye genelinde yapilan uygulama ve denetimlerin Gaziantep’te baslatildigini ve bayram boyunca 2 bin 600 personelle çalismalarin yapilacagini söyleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, "Ramazan Bayrami’nda yasanabilecek olumsuzluklarini önüne geçebilmek için trafik uygulamalarina basladik. Bugün de Türkiye genelinde bu tedbirler yapiliyor. Biz de TAG Otoyolu Kuzey Giseleri’nde araçlari durdurarak trafik tedbirlerini hatirlatiyoruz. Gaziantep’te Ramazan Bayrami sürecinde 2 bin 600 personel dönüsümlü olarak görev yapacak. Bu çok büyük bir rakam ve burada tek amacimiz kimseye bir sey olmamasi ve kimsenin caninin yanmamasi. Çünkü kazalarin önemli bir kismi kural ihlallerinden kaynaklaniyor. Trafik kurallarina uyulmasi kaza oranlarini da azaltir" dedi.

Gaziantep’teki trafik uygulamalarinin Ramazan Bayrami boyunca 2 bin 600 personelle devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA