Ercis'te Yarim Asirdir Ekilemeyen Araziler Ekilme Baslandi

Van Büyüksehir Belediyesi, Ercis ilçesinde yaklasik yarim asirdir ulasimi olmayan tarim arazilerine dag yolu açarak çiftçilerin tarlalariyla bulusmasini sagladi.

Ercis'te Yarim Asirdir Ekilemeyen Araziler Ekilme Baslandi
Van’da tarim ve hayvanciligin canlanmasi ve çiftçilerin maksimum verimlilige ulasmasina adina Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan yürütülen çalismalar devam ediyor. Sulama kanallari, göletler ve arazi yollariyla çiftçilerin üretimine katki sunan Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, Ercis ilçesi Zilan bölgesinde bulunan Kardogan Mahallesi’nde 50 yildir ulasim problemi nedeniyle ekilemeyen 4 bin dönüm araziye ulasim sagladi. Mahalleye 7 kilometre uzaklikta bulunan, yaklasik bin 900 rakimda 20 günlük çalismayla tamamlanan 4 kilometre uzunlugundaki dag yolu ile çiftçiler arazilerine ulasarak ekinlerini yapabilecek.

Arazi yolundan ekim yapilacak arsaya ilk ulasimi saglayan Mahalle Muhtari Ali Tas, Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve emegi geçenlere tesekkür ederek arazileri yeniden ekinle bulusturmaktan mutluluk duyduklarini belirtti.

Araziye yillardir ulasim saglanamadigi için çiftçilerin verim alamadigini söyleyen Muhtar Tas, Büyüksehir Belediyesi tarafindan tamamlanan çalismayla araziye dag yolundan ulasabileceklerini ifade etti.

Tas, ‘‘Bu sene mahalleli olarak Büyüksehir Belediyesine müracaat ettik. Müracaatimiz kabul olarak çalisma baslatildi. Titiz bir çalismayla arazimize ulasim saglayacagimiz yol tamamlandi. Çiftçimiz feraha kavustu. Yaklasik 40-50 yillik sorunumuz çok sükür çözüldü. Arazimizde bugday, yonca, yulaf ekecegiz. Verimli bir arazidir. Mahsulden yana ümitliyiz’’ dedi.

Öte yandan, Kirsal Hizmetler Daire Baskanliginin Kardogan Mahallesi’nin yani sira Karliyayla, Isbasi, Hocaali ve Evbeyli mahallelerinde de çalismalari sürüyor.
Kaynak: İHA