Baskan Kibar Açiklamasi 'Heyelan Sonrasi Kapanan Yollarimizi Açiyoruz'

ORDU – Ordu’nun Fatsa ilçesinde geçtigimiz aylarda meydana gelen heyelanlar sonrasi ulasima kapanan yollarda çalismalar sürüyor.

Baskan Kibar Açiklamasi 'Heyelan Sonrasi Kapanan Yollarimizi Açiyoruz'
Fatsa Belediyesi Kirsal Hizmetler Müdürlügü, geçtigimiz mart ayinda uzun süren kar yagislarinin ardindan kirsal mahallelerde meydana gelen 40 ayri noktadaki heyelanlar nedeniyle kapanan yollari hizla ulasima açiyor. 9 ayri mahallede 19 noktada heyelan nedeniyle kapanan yollar, tahkimat duvar ve dolgu çalismalari ile müdahale edilerek bir ay gibi kisa sürede güvenli bir sekilde ulasima açildi.

Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, kirsal mahallelerde 40 ayri noktada heyelan meydana geldigini belirterek, “Geyikçeli, Salihli, Asagitepe, Islamdag, Oluklu, Aslancami, Demirci, Kayaköy ve Kavraz mahallelerimizin 19 noktasinda ulasimi engelleyen yerlere tahkimat duvar ve dolgu çalismalari ile müdahale ettik. Yollari güvenli sekilde ulasima açtik. Ulasim engeli olmayan ancak, heyelandan etkilenen Hidirbeyli, Yusuflu, Yukari Bahçeler, Kösebucagi, Sudere, Yesiltepe, Ilica, Küpdüsen ve Yenipazar mahallelerimizde ise önümüzdeki günlerde tas duvar tahkimat ve dolgu çalismasi yapilacak. Hasar gören yollar onarilacak ” dedi.

Son 50 yilin görülmemis en yogun kis mevsimini yasadiklarini Ifade eden Baskan Kibar, “Kirsal mahallerimizde yasam standartlarini yükseltmek adina konforlu yol çalismalarimiz devam ediyor. Beklenmedik tabiat olaylari islerimizi biraz sekteye ugratsa da, durmadan yorulmadan canla basla çalismalarimiza sürdürmekteyiz. Bu anlamda, vatandaslarimizin da biraz sabirli ve anlayisli olarak bizlere destek olmalarini bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA