Bakan Yanik Açiklamasi 'Türkiye Medeni Demokrasiler Arasinda Yerini Almak Için Çok Bedel Ödedi'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Sivil siyaset üzerinde var olan her türlü baskiyla, tehditle mücadele ederek bugünlere geldik. Vesayet oldugu sürece hiçbir hükûmet bagimsiz hareket edemez ve ülkemizde de edemiyor. Vesayet sistemini gündemimizden çikaran, Cumhurbaskanimizin liderliginde AK Parti kadrolari oldu. Türkiye medeni demokrasiler arasinda yerini almak için çok bedel ödedi” dedi.

Bakan Yanik Açiklamasi 'Türkiye Medeni Demokrasiler Arasinda Yerini Almak Için Çok Bedel Ödedi'
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ögle saatlerinde memleketi Osmaniye’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Osmaniye Valiligi ve Belediyesi ile AK Parti Osmaniye Il Baskanligi’ni ziyaret etti. Daha sonra AK Parti Osmaniye Il Baskanligi tarafindan düzenlenen iftar programina geçen Bakan Yanik, burada yaptigi konusmada AK Parti hükümeti döneminde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Türkiye tarihine damga vurduklari çok önemli süreçlerden geçtiklerini söyledi.



“AK Parti, siyaset kurumuna siyasetçiye itibarini geri veren bir siyasi harekettir”

Sivil siyaset üzerinde var olan her türlü baskiyla, tehditle mücadele ederek bugünlere geldiklerini ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Kiymetli dava arkadaslarim Eskilerin bir sözü vardir. ‘Serçeden korkan, dari ekemez.’ Siyaset kurumu Türkiye’de bugüne kadar hep bu mantikla hareket ediyordu. Gün oldu, devran döndü. Sizlerle birlikte, AK Parti hükûmetleri döneminde 20 yildir Cumhurbaskanimizin liderliginde, Türkiye tarihine damga vurdugumuz çok önemli süreçlerden geçtik, türlü badireleri birlikte atlattik. AK Parti, siyaset kurumuna siyasetçiye itibarini geri veren bir siyasi harekettir. Bunu, her seyden önce seçmenin iradesine, milletin tercihlerine sayginin bir geregi olarak yapti. Yine bir deyim vardir, duymussunuzdur. Soganin acisini yiyen bilmez, dograyan bilir. Sivil siyaset üzerinde var olan her türlü baskiyla, tehditle mücadele ederek bugünlere geldik. Vesayet oldugu sürece hiçbir hükûmet bagimsiz hareket edemez ve ülkemizde de edemiyor. Vesayet sistemini gündemimizden çikaran, Cumhurbaskanimizin liderliginde AK Parti kadrolari oldu. Türkiye medeni demokrasiler arasinda yerini almak için çok bedel ödedi.

Merhum Basbakan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan’in yasadigi aci tecrübeleri bu toplum artik yasamasin diye kendini öne atan bir lider var” diye konustu.



“Osmaniye’ye yaklasik 3 milyar lira sosyal yardim kaynagi aktarildi”

“Çalismak ve üretmek, ürettigimizi paylasmak, refahi toplumsal zemine yaymak zorundayiz” diyen Balan Derya Yanik, “Hafiza-i beser nisyan ile maluldür.” derler ama bizler, 17-25 Aralik operasyonunu, MIT tirlari krizini, Gezi olaylarini, AK Parti kapatma davasini ve 15 Temmuz’u unutmadik. Bunlarin üstünü örtmeye çalisan lobilerin varligini daima hatirlamaliyiz. Bakanligimiz, Aile Sosyal Hizmetler Bakanligi olarak devletimizin sefkat elidir. Binlerce yillik devlet hafizasina sahip bir millet olarak hiçbir vatandasimiz maddi ve manevi olanaklardan yoksun kalmasin diye ülkemizin her kösesinde ve Osmaniye’miz de de 7/24 çalisiyoruz. Çalismak ve üretmek, ürettigimizi paylasmak, refahi toplumsal zemine yaymak zorundayiz. Çünkü biz, artik büyük bir aileyiz. Bakanligimiz birey, aile ve toplum refahini artirmayi amaçlayan, dezavantajli kesimler öncelikli olmak üzere, tüm toplumu kapsayacak sekilde tüm illerimizde ve ilçelerimizde sosyal hizmet ve sosyal yardim çalismalari yürütmektedir. Sadece sosyal yardimlar baglaminda Osmaniye ilimize 2003-2022 yillari arasinda yaklasik 3 milyar TL sosyal yardim kaynagi aktarilmistir. Sosyal yardimlarimiz bazen süreklidir, bazen kisa sürelidir, ama AK Parti hükûmetleri az ya da çok her türlü ihtiyaçta vatandasinin yaninda olmaya devam etmistir, devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA