Bakan Özer Açiklamasi 'Her Noktaya En Ücra Köseye Yatirimlar Ulastirildi'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, "Hükümetimiz en büyük bütçeyi her zaman Milli Egitim Bakanligi’na vererek çocuklarin daha nitelikli egitim almasi için her türlü fedakarligi gösterdi. Bunu yaparken il ve bölge ayrimi yapmadi. Türkiye’nin 81 iline ve 922 ilçesine, her noktaya en ücra köseye bu yatirimlari ulastirdi" dedi.

Bakan Özer Açiklamasi 'Her Noktaya En Ücra Köseye Yatirimlar Ulastirildi'
Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Isparta Isparta Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar programinda açiklamalarda bulundu. Bakan Özer, Son 19 yilda egitim seviyesinde gelinen noktalar hakkinda bilgi verdi. Bakan Özer, "2000’li yillarda orta ögretimdeki okullasma oranlari yüzde 44 seviyesindeyken bugün yüzde 90’lari asmis durumdadir. Yani 2000’li yillarda iki gencimizden biri liseye gidemezken bugün hemen hemen tüm gençlerimiz lisede egitim alabilmektedir. Okul öncesinde 5 yastaki 2000’li yillardaki okullasma oranlari yüzde 14’ler seviyesindeydi yani 100 çocugumuzdan sadece 14 çocugumuz egitim alabilirken bugün bu oran yüzde 90’lara çikti. Yüksekögretimde benzer sekilde net okullasma oranlari yüzde 14’lerden yüzde 45’lere çikti’’ dedi

"Her noktaya en ücra köseye bu yatirimlari ulastirdi’’

Egitim konusundaki yatirimlarin Türkiye’nin tüm noktalarina fedakarca ulastigini belirten Bakan Özer, "Okul öncesinden yüksekögretime kadar egitimin tüm kademelerinde hükümetimiz en büyük bütçeyi her zaman Milli Egitim Bakanligi’na vererek vatandaslarin yani sizlerin çocuklarinin daha nitelikli egitim almasi için her türlü fedakarligi gösterdi ve bunu yaparken il ve bölge ayrimi yapmadi. Türkiye’nin 81 iline ve 922 ilçesine, her noktaya en ücra köseye bu yatirimlari ulastirdi’’ diye konustu.



‘’Bu yatirimlardan iki kesim en fazla müstefit oldu’’

Yapilan yatirimlarin faydalarindan bahseden Bakan Özer, "Bu yatirimlardan iki kesim en fazla müstefit oldu birincisi gelir seviyesi düsük olan vatandaslarimiz. Daha önceden egitime erisimi çok kisitli olan bu kesim bu egitim seferberliginden maksimum yararlanan kesim oldu ikincisi de kiz çocuklarimiz, hatirlayin kiz çocuklarimizla ilgili dünya kadar kampanyalar yapildi ve kiz çocuklarinin egitime erisimini arttirmayla ve ilgili ve kiz çocuklarinin egitim erisimiyle ilgili tüm sorunlar bu 19 yil içerisinde nihayetlenmis oldu’’ ifadelerini kullandi.

"Demokratiklesmenin toplumsal taleplere cevap üretmenin de dönemi oldu’’

Son 19 yilin demokratiklesmenin ve toplumsal taleplere cevap üretmenin dönemi oldugunu belirten Bakan Mahmut Özer, "Ayni zamanda son 19 yil egitimde demokratiklesmenin toplumsal taleplere cevap üretmenin de dönemi oldu. Hatirlayin 1999 yilindaki katsayi uygulamasini, bu ülkede din ögretimini ve mesleki egitimi yikmak için 1999’da uygulamaya sokulan katsayi uygulamasiyla gençlerin yüksekögretim erisimleri kisitlandi ve bundan hem din egitimi zarar gördü hem de isgücü piyasamiz inanilmaz maliyetler ödedi ve bu hasarda bu dönemde tamir edildi. Isparta’dan son 19 yilda egitime yapmis oldugu devasa yatirimlar ve yillik bütçelerde en büyük bütçeyi egitime ayirdigi için sahsim ve Milli Egitim camiasi adina en içten sükranlarimi sunuyorum’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA