Samandag Merkezindeki 33 Yillik Bina Yakiliyor

Hatay’in Samandag ilçe merkezinde bulunan, 1993 yilinda insa edilen ve büyük bölümü atil olan Eski Askerlik Subesi yerindeki bina sökülerek yerine park yapilacak.

Samandag Merkezindeki 33 Yillik Bina Yakiliyor
Samandag Belediye Baskani Av. Refik Eryilmaz, yaptigi açiklamada, "33 yil önce 1993 yilinda yapilmis, ucube gibi sehrin merkezinde duran ve bir türlü çözülemeyen bu binanin yikimi bizim yönetime nasip oldu. 30 yildir çözülemeyen birçok sorundan biri olan Samandag eski askerlik subesinin yerinde yapilmis olan bu bina ile ilgili hukuki süreç tamamlandi. Bununla ilgili meclis üyelerimiz ile beraber yikim karari aldik. Bu bina yikildiktan hemen sonra burada güzel bir parki Samandagimiza kazandiracagimizin müjdesini buradan vermek istiyorum. Halkimizin böyle bir talebi, böyle bir beklentisi vardi ve bu beklentiye cevap verecek sekilde projemizi hazirladik, en kisa sürede ihalesine çikacagiz. Samandag halkimiza merkezde soluk alabilecekleri, oturup dinlenebilecekleri yemyesil, güzel bir parki kendilerine hediye edecegiz" dedi.

Binanin en geç 15 gün içerisinde yikilacagini, en kisa sürede hazirladiklari park projesini hayata geçireceklerini belirten Baskan Eryilmaz, sunlari kaydetti:

"Bu binada daha önce Belbir ile yapilmis olan gayrimenkul satis vaadi sözlesmesinden dolayi dükkan almis olan vatandaslarimiz vardi. Alt kati kullaniyorlardi. Mahkeme bu konuda karar verdi. Mahkemenin vermis oldugu karar çerçevesinde buradan dükkan alan vatandaslarimizi hiçbir sekilde magdur etmeden, paralarini en geç bir ay içerisinde ödeme sözü veriyoruz. Bu da bizim oradaki vatandaslarimiza bir müjdemiz olsun. Kimseyi magdur etmeden, Samandag’in kronik hale gelmis sorununu çözmek suretiyle Samandagimiza güzel bir park kazandirmis ve bu sorunu çözmüs olacagiz. 50-60 yildir ilçemizin çözülmeyen diger sorunlarina da tek tek çözüm üretmeye devam ediyoruz. Güzel bir Samandag’i, yasanabilir bir Samandag’i hep birlikte insa edecegiz."
Kaynak: İHA