Kadin Girisimciler Seyyar Saticiligi Birakip Oto Yikama Açtilar

Giresun’un Bulancak ilçesinde seyyar saticilik yapan iki kadin arkadas, daha düzenli bir is için oto yikamaci dükkani açtilar.

Kadin Girisimciler Seyyar Saticiligi Birakip Oto Yikama Açtilar
Ilçede uzun yillardir birlikte misir satarak geçimlerini saglayan Seda Kesik ve Gülbahar Aydin isimli kadin seyyar satici, daha düzenli bir is hayatina atilmak amaciyla ortak oto yikama yeri açtilar.

Giresun’un tek kadin oto yikamacisi olduklarini ve ilçe disindan da müsterilerinin bulundugunu anlatan Seda Kesik, “Kadinin yapamayacagi is yok kendine inanan kadin her isin üstesinden gelecegine eminim. Giresun’da tek kadin ota yikama isletmecisi biziz. Ise ilk basladigimizda Insanlar bize Siz kadinsiniz oto yikamadan ne anlarsiniz?’ gibi ön yargiyla yaklastilar. Oto yikamayi açtiktan sonra isimizdeki titizligi ve hassasiyeti görünce güven duymaya basladilar. Temizlik demek, kadin demek bu yüzden de isimizi özenle yapiyoruz, insanlarin da tepkisi gayet güzel" dedi.



Islerinin hem patronu hem de çalisanlari

Isyerlerinin hem patronlari hem de çalisanlari olduklarini ifade eden Gülbahar Aydin ise “Erkek müsterilerimiz geldigi zaman sasiriyorlar ama takdir de ediyorlar. Çünkü kadin olarak her isin altindan kalkacagimiza inaniyorum. Önceden seyyar misir tezgahimiz vardi insanlar onu da yapamazsin dediler ama biz basardik. Her girdigimiz iste basarili olduk, oto yikama isinde de ortakligimiza ve kendime güvencim tam. Isimizin hem patronu hem de çalisaniyiz. Simdi müsterilerimizde bize güveniyor hatta sadece ilçemizden degil ilçe disindan da müsterilerimiz var" diye konustu.



Müsterileri takdir ediyor

Rastgele girdigi oto yikamacinin artik daimi müsterisi oldugunu belirten Abdurrahman Yildiz, “Insaat isleriyle ugrastigim için rastgele bir oto yikamaciya girdim. Ilk kadin çalisanlari görünce tereddüt ettim sonra ayni isletmenin de onlarin oldugunu ögrenince takdir ettim. Aracimin da titizlikle temizlendigini gördüm. Dogrusu islerini hem iyi yapiyorlar hem de kendi ayaklari üzerinde duruyorlar. Bu durum ilçe halki tarafindan takdir edilen bir girisim. Ben de artik aracimi burada temizletiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA