Hatayspor, Filipinler'in Cebu FC Takimi Ile Kardes Takim Oldu

Süper Lig takimlarindan Atakas Hatayspor, Filipinler’in Cebu FC takimi ile kardes takim oldu.

Hatayspor, Filipinler'in Cebu FC Takimi Ile Kardes Takim Oldu
Iki takimi kardes yapan anlasmayi Atakas Hatayspor’un Onursal Baskani ve Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas ile Cebu FC Baskani Ugur Tasçi imzaladi.

Expo 2021 Hatay için Türkiye’ye gelen Filipinler Cebu Belediyesi Baskan Vekili James Coemcp’da imza törenindeki yerini aldi.

Hatayspor ile Cebu’yu kardes takim yapan anlasma sonrasi konusan Lütfü Savas, bilgi ve sporcu alisverisi ile iki takim arasindaki iliskinin pekisecegini ifade etti.

Hatay ile Cebu kenti arasinda imzalanmasi muhtemel kardeslik metninin olumlu gelismeleri saglayacagini söyleyen Baskan Savas, “Aramizdaki iliski sadece spor kardesligi olmayacak. Gerek sosyal gerek ekonomik olarak her iki sehir arasinda alisverisi, ticareti baslatmis olacagiz. Atilan bu ilk adim her iki sehir ve ülke adina çok önemli. Her iki tarafin da kazançli çikmasi için ilk adimi attik. Hepimize hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Cebu Belediyesi Baskan Vekili James Coemcp, Lütfü Savas’i eylül ayinda Filipinler’de agirlamak istediklerini belirterek kardes sehir ve kardes takim anlasmalarini orada imzalayacaklarini söyledi.



Cebu FC’nin takim kaptani da anlasma sonrasi söyle konustu:

“Hatayspor ve Türk futbolunun seviyesi bize göre daha yüksek. Bu seviyeye katkilarinizdan dolayi tesekkür ederim. Biz de bu dostlugu iyiliklerle perçinleyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA