Hakkari'de Sehit Astegmen Için Tören Düzenlendi

Hakkari’nin Derecik ilçesinde Hacibey Çayina düserek sehit olan Piyade Astegmen Abdullah Kürsat Kupsen’in naasi, Dag ve Komando Tugayinda düzenlenen törenle memleketine ugurlandi.

Hakkari'de Sehit Astegmen Için Tören Düzenlendi
Hakkari’nin n Irak sinirindaki Derecik ilçesinin Samanli köyünde, arama tarama faaliyetleri sirasinda dengesini kaybedip, Hacibey Çayina düserek kaybolan ve yapilan arama çalismalarinda dün cansiz bedeni bulunan Astegmen Abdullah Kürsat Kupsen (25) için, Hakkari Dag ve Komando Tugay Komutanligi’nda tören düzenlendi.

Bir dakikalik saygi durusu ile baslayan tören, sehidin özgeçmisinin okunmasi ile devam etti. Dualarin okunmasinin ardindan Astegmen Abdullah Kürsat Kupsen’in naasi helikopterle Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimini’na, oradan da uçakla ailesinin yasadigi Izmir’e ugurlandi.

Törene, Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Cumhuriyet Bassavcisi Bayrak Örenci, Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, siyasi parti temsilcileri, sehidin annesi, babasi ve kardesi ile askeri erkan katildi.

Olay, 31 Mart aksami, Irak sinirinda bulunan Derecik ilçesinin Samanli köyü yakinlarinda meydana geldi. Hudut Sinir Tabur Komutanligi’nda görevli Astegmen Abdullah Kürsat Kupsen, arazi arama tarama faaliyeti sirasinda dengesini kaybederek, Hacibey Çayi’na düstü. Astegmen, suda gözden kaybolurken, diger askeri personelin ihbari üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. AFAD, jandarma ve emniyet birimlerinden 12 dalgiç, 173 asker, 105 güvenlik korucusunun yani sira bölge halkinin da destegiyle baslatilan arama çalismasinda Astegmen Abdullah Kürsat Kupsen’in cenazesi dün düstügü yerin bin 600 metre uzaginda bulundu.
Kaynak: İHA