Bir Babanin 14 Yildir Bitmeyen Çocuk Özlemi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yasayan Turgay Telsiz, dini nikahli esinden olan çocugunun para karsiligi baska bir aileye evlatlik olarak satildigini iddia ederek, 14 yildir yüzünü dahi görmedigi çocugunu ariyor.

Bir Babanin 14 Yildir Bitmeyen Çocuk Özlemi
37 yasindaki Turgay Telsiz, 2005 yilinda askerdeyken telefon ile konustuklari o zamanki soyadiyla Emine S., simdiki soyadi ile Emine A. (37) ile arkadaslik kurdu. Askerligi biten Turgay Telsiz, Adana’nin Kozan ilçesine gelerek tarim isçiligine baslayip burada ev tuttu. Aslen Karabük ilinden olan ve Karabük’te yasayan Emine A, bir süre sonra askerdeyken tanistigi Turgay Telsiz’in yanina gelerek resmi nikahsiz sekilde beraber yasamaya basladilar. Aradan geçen 1 yil sonunda Emine A. hamile kaldi. Hamileliginin 5. ayinda Karabük’e giden Turgay Telsiz ve Emine A., 1 ay Karabük’te kaldi. Daha sonra Turgay Telsiz, Osmaniye’ye geri döndü. 3 ay sonra 2008 yilinin nisan ayinda Karabük Dogumevi’nde bir kiz çocugu dünyaya getiren Emine A., Turgay Telsiz’e “Gel çocugunu al” dedi.

Karabük’e çocugunu almaya giden Turgay Telsiz’e Emine A. iddiaya göre, “Ben çocugu evlatlik verdim. Beni de unut, çocugu da unut” dedi.

Bunun üzerine savciliga suç duyurusunda bulunan Turgay Telsiz, çaresizce memleketi Osmaniye’ye geri döndü. O gün bugündür yüzünü dahi hiç görmedigi çocugunu arayan Turgay Telsiz, geçtigimiz yillarda bir TV kanalindaki programa katilarak basindan geçen olaylari anlatti. Emine A. konuk olarak katildigi programda, önce dogdugu gün bebeginin kendisinden çalindigini, ardindan da bebeginin evlatlik verilmis olabilecegini söyledi.



Su anda 14 yasinda olan ve kiz çocugu oldugunu bildigi çocugunun yüzünü dahi hiç görmedigini söyleyen Turgay Telsiz, “Tüm bu iddialarimin gerçekligi zaten açiga çikti. Emine A. ve ailesi ile arkadaslari benim çocugumu dogdugu gün para karsiligi satarak evlatlik vermisler. Ben çocugumu istiyorum. En azindan bir defa yüzünü görmek istiyorum. Ben bir babayim, ölmeden önce çocugumun yüzünü görmek benim hakkim. Emine A. hakkinda savciliga suç duyurusunda bulunmustum. Hiçbir sey çikmadi. Kadin elini kolunu sallayarak geziyor” dedi.

Kaynak: İHA