Yillardir Yol Kenarina Dökülen Gübre Vatandasin Kabusu Oldu

Sakarya’nin Kaynara ilçesinde yillardir yol kenarina dökülen ve çevreye yaydigi kötü koku sebebiyle tepki toplayan gübreler, vatandasi isyan ettirdi. Gübrelerin agaçlara zarar verdigini belirten mahalle sakini, "Ben evimde nefes alamiyorum" dedi.

Yillardir Yol Kenarina Dökülen Gübre Vatandasin Kabusu Oldu
Kaynarca ilçesinde 3 mahalleyi birbirine baglayan baglanti yoluna dökülen gübreler mahalle halkinin kabusu oldu. Gürpinar Mahallesi ile Imamlar Mahallesi arasinda yer alan baglanti yoluna dökülen hayvan gübreleri, çevreye yaydigi kötü koku sebebiyle vatandasi isyan ettirdi. 68 yasindaki Ismail Kaya, o anlari kayda alarak sesini duyurmaya çalisti. Kaynarca Belediyesi’ne birçok kez durumu bildirdiklerini söyleyen Kaya, herhangi bir netice alamadiklarini aktardi.

“En az 4 yillik gübreler var”

Evinin kenarindaki yolda bulunan gübre tepelerinden rahatsizlik duydugunu belirten Kaya, "Köyüme ev yaptim ve burada oturuyorum. Çevre kirliligine karsi yetkililerin bir an önce çözüm üretmesini istiyorum. Bir yanda fandik bahçesi diger yanda devlet ormani var. Bu gübreleri buraya atanlar da bilerek koyduklarini ve geri alacaklarini söylüyor. Bölgedeki gübreler alinacak sekilde degil, en az 4 yillik gübreler var. Çevreye tamamen zararli, korkunç bir koku veriyor" dedi.



“Ben evimde nefes alamiyorum”

Gübrelerden yayilan kokunun rahatsiz edici oldugunu aktaran Kaya, "Yol islemez hale gelmis, bu yol yapilacak ama hangi imkanla yapilacak? Bu gübre varken buralarini yapilmasi mümkün degil. Bir an önce bu atigin, çevre kirliliginin temizlenmesi gerekiyor. Bu güzelim dogayi insanlar düsüncesizce, plansizca mahvetmis. Yetkililerin bu duruma el atmasi, bu baglanti yolunun yapilmasi gerekiyor. Bu yol yapilmadigi için insanlarin atik yeri olmus ve dogayi kirletmisler. Bu gübreler bilinçli olarak bir yere yigilsa kullanilabilir. Atildigi anda üzeri kapatilmasi veya yayilarak tarlaya kullanilmasi gerekiyor. Insanlar bunlari kullanmamislar, tamamen zarar olusmus. Bazi agaçlarda yanmis, gübreden kaynakli olusamiyor, büyüyemiyor. Ben evimde nefes alamiyorum, yanimda komsularimiz var onlarda magduriyet yasiyor. Bir an önce bu isin çözülmesini istiyoruz. Buradaki agaçlar kurumus ve bu gübreler buradan kaldirilmazsa orman katliami söz konusu" dedi.

Kaynak: İHA