Yapimi 12 Yil Süren Köy Cami Ibadete Açildi

Çorum’da köylüler ve hayirsever vatandaslarin yardimi ile tamamlanan, yapimi 12 sene süren Türkhacilarhani Köyü Cami tamamlanarak ibadete açildi.

Yapimi 12 Yil Süren Köy Cami Ibadete Açildi
Açilis törenine, Vali Yardimcisi Tamer Orhan, Sungurlu Kaymakami Fatih Görmüs, Çorum Il Müftü vekili Adem Aygül, Sungurlu Ilçe Müftüsü Ibrahim Köksal, dernek yöneticileri, misafirler ve köy halki katildi.

Kaymakam Fatih Görmüs açilis programinda yaptigi açiklamada, caminin son derece güzel bir yapi oldugunu, yaklasik 12 yillik uzun bir süre tutsa da caminin nihayet tamamlanabildigini belirterek bu önemli eserin yapimi asamasinda emegi geçen Camii dernek baskani, hayirseverler ve köy muhtarina tesekkürlerini ileterek, hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Konusmalarin ardindan Il Müftü vekili Adem Aygül açilis duasi yaptirdi. Açilis töreninin ardindan protokol ve davetlilerle birlikte iftar yapildi. Teravih namazinin öncesinde ilçe Müftüsü Ibrahim Köksal vaaz verdi. Teravih namazi eda edilerek program son buldu.

Yaklasik 7 milyon TL harcama ile tamamlanan 320 kisilik caminin içerisinde, Kur’an kursu, misafirhane, yemekhane, mutfak, gasilhane, morg ve muhtar odasi bulunuyor.
Kaynak: İHA