Vali Memis Ve Büyüksehir Belediye Baskani Sekmen'den ESAV'a Tam Destek

Bu yil 8’incisi düzenlenecek olan Ankara Erzurum Tanitim Günleri için Erzurum’a gelen ESAV Genel Baskani Veysel Karani Aksungur ve yönetimi Vali Okay Memis, Vali Yardimcilari ve Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ile bir süre görüstü.

Vali Memis Ve Büyüksehir Belediye Baskani Sekmen'den ESAV'a Tam Destek
Misafirperverlikleri için Vali Memis, Vali Yardimcilari ve BB. Baskani Sekmen’e tesekkür eden Aksungur, ’’Hamdolsun Erzurum sevgisi yüreklerine naksolmus gerek Sayin Valim, Vali Yardimcilarim, gerek sayin BB. Baskanim bizlere desteklerinin tam oldugunu söylediler. Onlarla gurur duyuyorum. Allah nasip ederse bu yil Ankara Erzurum Günleri Bambaska olacak.’’ dedi.

Ankara Sosyal Iktisadi Arastirma ve Yardimlasma Vakfi (ESAV) Genel Baskani Veysel Karani Aksungur konusmasini söyle sürdürdü;

“Ankara’da Erzurum tanitim günlerinin 8’incisi 1-5 Haziran tarihileri arasinda yapilacak. Yani Haziranin ilk haftasinda Erzurum’u Ankara’ya tasiyacagiz. Erzurum’u bütün yönleriyle Ankara’da anlatacaginiz. Asiklari ile, Türk halk müzigi sanatçilariyla, Tasavvuf müzigi sanatçilari ile, Siirleri ve skeçleri ile, Barlari, türküleri, halaylari, tiyatral oyunlari ve fikralari ile Ankara’da büyük bir cosku yasayacagiz, yasatacagiz. Ankara’da binlerce insani bir araya getirecegiz ve cosku içersinde bir haftayi tamamlayacagiz Insallah. Burada; Erzurum ürünlerinin tanitimi, satisi ve esnaf ve ticaret erbabimiza yeni piyasalar olusturulmasinin yaninda; Erzurum’un siyasi, ticari, bürokrasi, fikir ve sanat adamlarinin öne çikmasini ve bunlarin birlikte yeni olusumlar yapmasi için elimizden gelen gayreti de sarf edecegiz. Arastirmaci ve yazarlarimizla da Insanlarimizi bulusturacagiz. Tabi burada en önemli nokta Erzurum Valiligi ve Erzurum Büyüksehir belediye baskanliginin gösterdigi katkilardir. Valiligimiz, Büyüksehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz valiligimizin birimleri ve kaymakamliklarin Erzurum’u bütün yönleriyle Ankara’ya tasiyor olmalari çok büyük önem arz etmektedir. Bu noktada katkilarindan dolayi basta sayin Valimiz Okay Memis ve sayin Büyüksehir belediye baskanimiz Mehmet Sekmen olmak üzere ilçe kaymakamlarimiz ve ilçe belediye baskanlarimiza özellikle tesekkürlerimi sunuyorum.

Bu asamada Atatürk Üniversitesi ve Erzurum teknik Üniversitesi rektörlerimize, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanimiza, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskanimiza, Erzurum Ticaret Borsasi Baskanimiza, sayin sivil toplum kuruluslari baskanlari ve yetkililerine ve degerli basin mensuplarina da katkilarindan dolayi tesekkürlerimi sunuyorum. Ankara’da yapacagimiz bu coskuyu hep birlikte basaracagiz. Degerli basimimiz araciligiyla katki ve destegi olan herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Yine gelenegimizi bozmayacagiz. Memleketimizin basini da Ankara’da olacaklar. Erzurum kültürlü birikimli Ankara’ya tasiyacaklar Ankara’daki bilgi birikimini kültürü çabayi ve coskuyu Erzurum’a ve dünyaya ulastiracaklar. Insallah çok yönlü çok katilimli çok coskulu bir tanitim yapacagiz. Bu yil diger illerdeki Erzurumlu firmalarimizi da Ankara’da tanitacak ve bir araya getirecegiz. Burada sadece Erzurum Ankara olmayacak yurdumuzun çesitli illerinde faaliyette bulunan firmalar ve sivil toplum kuruluslari da kendilerini ifade edebilecek imkanlara kosacaklar inaniyorum ki büyük bir birlikteligi saglayacagiz.”
Kaynak: İHA