Vali Gürel, Emniyet Kemeri Takmayan Sürücü Ve Yolculari Uyardi

Karabük Valisi Fuat Gürel, trafik ve asayis uygulama noktalarini ziyaret ederek bayram tatiline gelen sürücülere ve yolculara uyarilarda bulundu.

Vali Gürel, Emniyet Kemeri Takmayan Sürücü Ve Yolculari Uyardi
Karabük Valisi Fuat Gürel, Içisleri Bakanliginca farkindalik olusturmak amaciyla "Bayraminiz kemerli olsun" etkinligi bünyesinde Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü uygulama noktasinda denetim yapti. Tek tek durdurulan araçlardaki vatandaslarin bayramini kutlayan Gürel, sürücülere kurallara uymasi konusunda ikazlarda bulunurken, çocuklara da kirmizi düdük ve boyama kitabi hediye etti.

Gürel, durdurulan bir otobüste bilgilendirme yaptigi sirada yolcularin emniyet kemerlerini takmadigini fark etti. Sürücüler gibi yolcularin da kurallara riayet etmesi gerektigini belirten Gürel, emniyet kemerlerini takmalarini istedi.

Denetim sonunda gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali Gürel, bayram için gerekli tedbirlerin alindigini belirterek, “Bu bayramda ‘Bayraminiz Kemerli Olsun’ sloganiyla emniyet kemerlerinin takilmasina dikkat ediyoruz. Kural ihlali yapan sürücülerimize ikazlarimizi tekrarliyoruz. Bunlarin ön plana çikmasi için arkadaslarimiz hazirliklar yaptilar” diye konustu.

Gürel, geçen yila göre yaralanmali ve ölümlü kazalarda yüzde 50 iyilesme beklediklerini ve bununla ilgili tedbirleri artirmaya çalistiklarini söyledi.



Emniyet ve jandarma olarak toplamda bin 180 personelle sahada olduklarini ifade eden Gürel, "Yeter ki vatandaslarimiz güvenli bir sekilde sevdiklerine ulassinlar. Bayrami bayram tadinda kutlasinlar. Aciyla karsilasmasinlar. Bu anlamda elimizden gelen bütün gayreti ve bütün takibi arkadaslarimizla birlikte yapacagiz. Emniyet müdürlügümüz 614, jandarmamiz ise 570 personeliyle sahada. Bayram süresince de sahada olacaklar. Ekiplerimiz 24 saat esasina göre vatandasimizin saglikli ve güzel bir sekilde geçirmesi için görevlerinin basinda olacaklar” dedi.

Kaynak: İHA