Tavsanli MYO'da 'El Ele Güvenli Gelecege' Konulu Konferans

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Tavsanli Meslek Yüksekokulu ve Tavsanli Ilçe Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Amirliginin ortakliginda “ Ele Ele Güvenli Gelecege” konulu konferans gerçeklestirildi.

Tavsanli MYO'da 'El Ele Güvenli Gelecege' Konulu Konferans
Tavsanli Sehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlige, Tavsanli Ilçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, emniyet mensuplari, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

Konferans, Müdür Prof. Dr. Ismet Çelik’in açilis konusmasiyla basladi.

Çelik, konusmasinda milli birlik ve beraberlik konularina aykiri olmamak sartiyla herkesin düsüncelerinde özgür oldugunu, kimsenin kimseyi ötekilestirmemesi gerektigini belirterek, birlik ve beraberligin önemini vurguladi. Çelik’in konusmasinin ardindan, Tavsanli Ilçe Emniyet Müdürlügünde görevli Terörle Mücadele Amirligi’nden Komiser Fatih Karabal, etkinlik öncesinde bilgilendirme yaparak ögrencilerin her zaman yaninda olduklarini ifade etti.

Etkinlige konusmaci olarak Il Emniyet Müdürlügünden Polis Memuru Selahattin Eyüp Arslan, Ilçe Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Amirliginden ise Polis Memuru Yusuf Sahin katilirken etkinligin moderatörlügünü Ögr. Gör. Mustafa Çagri Demir gerçeklestirdi. Konferans çerçevesinde, Polis Memurlari Arslan ve Sahin tarafindan, terörle ve bölücü faaliyetler konularinda güncel örnekler verilerek terör örgütü unsurlari ve tehlikeli cemaat yapilanmalarinin militan kazanma yöntemleri, dikkat edilecek hususlar ve önlemek için yapilacaklar anlatildi. Ayrica üniversite gençliginin bölücü faaliyetler konularinda dikkat etmesi gereken hususlar vurgulandi.

Konferansin ardindan Ilçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay yaptigi konusmada, bölücü amaçlarla yüksekögretim gençligine yaklasamaya çalisan mihraklara karsi gençligin uyanik olmasi gerektigini belirterek, bu konularda tecrübelerini paylasti.

Etkinlik, Tavsanli Yerleskesi içindeki Tavsanli Sehitleri Cevizligi’ni ziyaretle sona erdi.
Kaynak: İHA