Tarihi Gelibolu Yarimadasi'nda Fotograf Maratonu Basliyor

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi ev sahipliginde fotograf maratonu düzenlenecek.

Tarihi Gelibolu Yarimadasi'nda Fotograf Maratonu Basliyor
Dünyanin en büyük açik hava müzesi olma yolunda ilerleyen Tarihi Alan’in tarihi, kültürel ve manevi degerleri ile dogal dokusunun tanitilmasi ve gelecek kusaklara aktarilmasi amaciyla, ‘Çanakkale Savaslari Tarihi Alan Fotograf Maratonu’ 13-14-15 Mayis 2022 tarihleri arasinda Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanliginca düzenlenecek.

Kilitbahir Kalesi içerisinde yer alacak olan basvuru kayit masasi 13-14 Mayis 2022 tarihlerinde 09.00- 17.00 saatleri arasinda, 15 Mayis 2002 tarihinde ise saat 09.00-12.00 arasinda açik olacaktir. Bu tarihler arasinda ücretsiz olarak yarismaya kayitlarini yaptiran her yarismacinin, Tarihi Alan sinirlari içerisinde sartnamede belirtilen mekanlarda çektigi fotograflardan en fazla 5’er adet fotografi online olarak en geç 16 Mayis 2022 Pazartesi günü saat 23.00’e kadar sisteme yüklemesi gerekmektedir.

Çanakkale ruhu fotograf sanatiyla gelecek kusaklara aktariliyor

Bu etkinligin, Tarihi Alan’in tanitilmasina çok büyük bir katki saglayacagini belirten Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, “Türk milleti olarak, 107 yil önce bu topraklarda bir ölüm ve kalim mücadelesi verdik. Haksizca saldirilara karsi, vatanimizi ve istiklalimizi korumak için büyük fedakarliklar gösterdik. Güçlü ama haksiz olanlara karsi hakli ve onurlu bir mücadele verdik. Bir yok olus sürecinden, bir varolus destani çikardik. Tabiri caizse Çanakkale’de küllerimizden yeniden dogduk. Biz Türk milletinin tüm evlatlarinin Tarihi Alan’i ziyaret etmelerini Çanakkale ruhunu hissetmelerini arzu ediyoruz. Bu anlamda Çanakkale Muharebeleri’nin yasandigi Gelibolu Tarihi Alani’nin, fotograf sanati ile tanitiminin saglanmasi adina düzenlenecek olan Çanakkale Savaslari Tarihi Alan Fotograf Maratonu’na bütün fotograf severleri davet ediyorum” dedi.

Sonuçlar 20 Mayis’ta açiklanacak

Çanakkale Savaslari Tarihi Alan Fotograf Maratonu’nda birinciye 10 bin lira ve TFSF altin madalya, ikinciye 6 bin lira ve TFSF gümüs madalya, üçüncüye ise 4 bin lira ve TFSF bronza madalya takdim edilecek.
Kaynak: İHA