Sivas'ta Kut'ül Amare Zaferi Kutlandi

Sivas Anadolu Imam Hatip Lisesi, Kut’ül Amare Zaferi’nin 106. yil dönümü dolayisiyla kutlama programi düzenledi.

Sivas'ta Kut'ül Amare Zaferi Kutlandi
Muhsin Yazicioglu Kültür Merkezinde düzenlenen programa Il Milli Egitim Müdür Vekili Birol Elmacioglu, okul müdürleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan program, Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra, Okul Müdürü Haci Ömer Özdemir, günün anlam ve önemini belirten kisa bir selamlama konusmasi gerçeklestirdi.

Özdemir’in ardindan konusan Il Milli Egitim Müdür Vekili Birol Elmacioglu; tarih bilincinin önemine dikkat çekti.

Elmacioglu; “Çocuklarina tarih bilincini iyi veren milletler bulunduklari çagin siyaset arenasina hâkim olurlar. O çagda kendilerinin üzerine oynanan oyunlari önceden hisseder ve önlemini alirlar. Diger milletleri tanir, dostunu düsmanini bilir ve gelecege daha degerli bakar. Dolayisiyla tarih bilinci ve tarihimizin bilinmesi bizim için vazgeçilmez ve gelecek için de lazim olan bilgi aracidir. Bu bilgileri gelecek nesillere aktaracak olan ise egitimcilerdir. 106. yil dönümünü kutladigimiz Kut’ül Amare Zaferi, bizim için tarihin altin sayfalarindan birisidir. Imkansizliklar ve yokluklara ragmen asil milletimiz bu zaferi kazanmis ve gelecegimize iletmistir. Bu vesile ile tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, programda emegi geçenlere tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Sivas Anadolu Imam Hatip Lisesi Tarih Ögretmeni Osman Özcan ise Kut’ül Amare Zaferini anlatan bir konusma gerçeklestirdi.

Konusmalarin ardindan ögrenciler tarafindan günün anlam ve önemine vurgu yapan siir ve ilahiler okundu. Ögrenciler, daha sonra tarihi kahramanlarin canlandirildigi bir gösteri sahneledi.

Program, ögrenci ve veliler tarafindan okunan hatimlerin duasinin yapilmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA