Sinop'ta Evi Yanan Aileye Gurbetçi Vatandaslar Sahip Çikti

Sinop’un Erfelek ilçesinde 10 Subat’ta çikan yanginda Kaptan ailesinin yasadigi müstakil ev kullanilamaz hale geldi. Evi yanan aileye hayirsever vatandaslar tarafindan 10 bin TL degerinde insaat malzemesi yardimi yapildi.

Sinop'ta Evi Yanan Aileye Gurbetçi Vatandaslar Sahip Çikti
Yangin, Sinop’un Erfelek ilçesine bagli Hamidiyeköy Kuzlu Mahallesi’nde 10 Subat saat 11.45’te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aydin Kaptan, Serkan Kaptan ve Sükran Kaptan’in yasadigi evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Alevler kisa sürede tüm evi sarinca dumanlari gören mahalle sakinleri durumu itfaiyeye bildirdi.

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan hane sahibi Aydin Kaptan, "Devletten suana kadar 3 bin TL kaymakamlik fonundan, 22 bin TL’ de AFAD tarafindan yardim geldi. Suana kadar 100 metre beton gitti. 4 ton demir gitti. Asagi yukari suan da 160 bin TL civari masraf oldu. Duyan dostlarimiz maddi ve manevi olarak yardimlarini esirgemiyor sag olsunlar. Sinop Belediyesi temel demir ihtiyacimizi karsiladi. Ayancik Belediyesi de 32 metre beton ve bir kisim da ev esyasi verdi. Disarida çalisan gurbetçi arkadaslarimiza, dostlarimiza yapmis olduklari yardimlardan dolayi çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA