Minik Ellerden Dogaya Anlamli Dokunus

Van’in Edremit ilçesindeki Salih Yildiz Ilkokulu 1-D sinifi ögretmeni Zeliha Duran Kartal ve Sehit Jandarma Yarbay Yusuf Turgut Ilkokulu 3-B sinifi ögretmeni Zelal Ceberut, hayata geçirdikleri ‘Ev Yapimi Kus Yemligi’ projesiyle minik ögrencilere hayvan sevgisini asiladi.

Minik Ellerden Dogaya Anlamli Dokunus
Ögrencilere hayvan ve doga sevgisini asilamaya yönelik hayata geçirilen proje çerçevesinde, ögrenciler aileleriyle birlikte yaptiklari kus yemliklerini alip ögretmenleri Zeliha Duran Kartal ve Zelal Ceberut ile bir kurumun yerleskesindeki agaçlik bölgeye geldi. Minik ögrenciler içerisi yemlerle dolu kus yemliklerini farkli agaçlara asarak, yem bulmakta sikinti yasayan kuslara destek olmanin mutlulugunu yasadi.

Egitimin sosyal faaliyetlerle de desteklenmesinin önemine dikkat çeken projenin mimari Salih Yildiz Ilkokulu 1-D sinifi ögretmeni Zeliha Duran Kartal, projenin amacina ulastigini söyledi.

Ögrencilerin mutlulugunun gözlerinden okundugunu anlatan Kartal, “Dogaya karsi duyarli olan bireyler topluma karsi da duyarlidir. Minik ögrencilerimize bu bilinci asilamak için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Ögrencilerimiz çok renkli ve farkli bir gün yasadilar. Ögrencilerimizin merhamet duygusu da gelistirmeye yönelik bir projeydi. Ögrencilerimizin egitimdeki motivasyonuna katkisi olan bu tür projelerimizi sürdürecegiz” dedi.

Yemliklerin asilmasinin ardindan kuslarin yemlikler etrafinda toplanmasinin kendisini mutlu ettigini belirten 1-D sinifi ögrencileri ise ögretmenlerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA