Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi Zonguldak'ta Gerçeklesecek

Bati Karadeniz Startup Weekend Girisimcilik Kamplarinin ilki 13-14-15 Mayis 2022 tarihlerinde Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesinde gerçeklestirilecek.

Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi Zonguldak'ta Gerçeklesecek
Ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlar ile uyumlu sekilde Türkiye’nin siber güvenlik uzmani ihtiyacinin karsilanmasi ve genç istihdaminin arttirilmasi amaciyla Siber Vatan Programi uygulaniyor. Siber güvenlik alaninda toplum genelinde özellikle gençlerde farkindalik olusturmak, siber güvenlik ekosisteminin gelistirilmesinde teknolojik gelismeler, savunma gelistirme süreçleri, yerli siber güvenlik teknolojilerinin gelistirilmesi ve kritik altyapilarda kullaniminin yayginlastirilmasina yönelik degerlendirmelerde bulunmak üzere bilgi güvenligi ve dijital teknolojiler alaninda yetkin kisilerin katilimiyla 13 Mayis Cuma günü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezinde Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi adiyla ve Siber Güvenlikte Kritik Unsur Insan Kaynagi temasiyla bir etkinlik gerçeklestirilecek.

Açilis konusmalarini T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, T.C. Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi Prof. Dr. Ismail Demir ve T.C. Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Baskani Dr. Ali Taha Koç’un yapacagi Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesinde alaninda uzman konusmacilar tarafindan bilgi güvenligi konusunda istihdam ve girisimcilik konularinda konusmalar, siber güvenlik alaninda istihdam ve siber güvenlik ürünlerinde yerlilestirme konularinda paneller ve siber istihbarat savaslari konusunda degerlendirmeler ve sunumlar yapilacak.

Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi dogrultusunda 13-14-15 Mayis 2022 tarihlerinde siber güvenlik odaginda üniversite ögrencilerine yönelik teknoloji odakli girisimciligin gelistirilmesi konusunda farkindalik olusturma, is modeli gelistirme ve gelistirilen modelin dogru bir sekilde sunulmasi çerçevesinde egitimlerin verilecegi, takim çalismalari ve mentör bulusmalari faaliyetlerinin yapilacagi ve Siber Güvenlik Startup Weekend girisimcilik yarismasi gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA