Kadim Sehirler Ve Kayip Gelenekleri E-Twinning Projesi Sergilendi

“Kadim Sehirler ve Kayip Gelenekleri” e-twinning projesi çerçevesinde Erzurum gelenekleri farkli sehirlerde sergilendi.

Kadim Sehirler Ve Kayip Gelenekleri E-Twinning Projesi Sergilendi
Aralarinda Erzurum ili Mümtaz Turhan Anadolu lisesinin de bulundugu Türkiye genelinde 5 farkli sehirden; 6 farkli okulda yürütülen proje, 6 ögretmen ve 35 ögrencinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Projenin kuruculugunu Kütahya ilinden Abdülhamid Han Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmeni Selime Ölmez ve Yoncali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ingilizce ögretmeni Osman Yilmaz birlikte yürüttü. Ayrica Erzurum Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi Rehberlik ögretmeni Fatmanur Yildiz, Isparta Sehit Sezgin Erdogan Anadolu Lisesi Tarih Ögretmeni Nursen Caner, Hatay Karlisu Sosyal Bilimler Lisesinden Cografya ögretmeni Mehmet Ali Ardiç; Adana Çukurova Ismail Safa Özler Anadolu Lisesi Tarih ögretmeni Halil Aydin proje yürütücüleri olarak görev aldi.

Erzurum Mümtaz Turhan Anadolu lisesi ögrencileri Okul Psikolojik Danismani ve Rehberlik Ögretmeni Fatmanur Yildiz koordinatörlügünde Erzurum iline ait unutulmaya yüz tutmus Geleneksel oyunlardan Asik oyununu; geleneksel yemeklerden Salgam dolmasi, çiris, gliko, dut çullamasi, lalanga böregi, Erzurum ketesi, hasuta, asmali yahni, kavut, hasil yemeklerini; Dügün geleneklerinden örtü yüzü, dügün yufkasi, ayak dönmesi, yoklama, çeyiz dagitma adetleri; geleneksel kiyafetlerden kazeki, zigva, ehram, papak, yün çorap gibi kiyafetler hem ögrencilere hem de diger sehirlerdeki ögrenci ve ögretmenlere tanitildi. Unutulmaya yüz tutmus Erzurum gelenekleri gençlere tanitildi ve gelecek nesillere aktarilmasi amaçlandi.
Kaynak: İHA