Izmir Ile Denizli'yi Yakinlastiracak Türkiye'nin En Modern Otoyolu 2023'Te Hizmete Girecek

Izmir-Denizli arasini yaklasik bir buçuk saate indirecek olan Aydin-Denizli Otoyolu’nun 2023 yilinda hizmete açilacagi müjdesi verildi.

Izmir Ile Denizli'yi Yakinlastiracak Türkiye'nin En Modern Otoyolu 2023'Te Hizmete Girecek


Ege Bölgesi’nin ticaret hacmine büyük katki saglayacak olan Izmir-Aydin-Denizli-Antalya otoyolunun 2. etabi olan 140 kilometrelik 6 seritli Aydin-Denizli otoyolu 23 kilometrelik baglanti yollari ile birlikte toplamda 163 km olarak bir milyar 137 milyon Euro’ya mal olacak. Tamamlandiginda yap-islet-devret modeli ile insa edilen modern teknolojinin tüm olanaklarinin kullanildigi siddetli depremlere bile dayanikli Türkiye’nin en modern otoyollari arasina girecek olan otoyol ile Izmir-Denizli arasi seyahat süresi bir buçuk saate düsecek.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Karayollari 2. Bölge Müdürlügü tarafindan yap islet devret modeli ile Aydin-Denizli Otoyolu yapilmasi isinde geçtigimiz yil temelleri atilan otoyol ile ilgili bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Otoyol ana santiyesi olan Kuyucak-Karapinar mahallesinde bulunan santiye hizmet binasinda yapilan toplantiya AK Parti Aydin Milletvekilleri, Aydin Il Baskani Ömer Özmen ve Kuyucak Belediye Baskani Metin Ertürk katildi.

Bilgilendirme toplantisi ve otoyolun çalisma alanlari ziyaretlerinde konusan Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Karayollari 2. Bölge Müdürü Insaat Mühendisi Murat Gönenli, otoyolun 2023 yilinda tamamlanacagi müjdesini vererek yapilan tüm çalismalari anlatti. Gönenli, “Otoyol insasinda tüm çalismalarin neredeyse yüzde 50’sini geçmis durumdayiz. Havalarin isinmasi ile birlikte çalismalarimizi hizlandirarak teslim tarihinden de önce otoyolu tamamlamayi hedefliyoruz. 16 aydir sürdürdügümüz çalismalarda dogalgaz, elektrik ve diger hizmet altyapilarinin durumu çalismalarimizi aksatsa da özellikle doga ve kültürel varliklarin korunmasina azami özen göstererek çalismalarimiz planlandigi sekilde sürdürüyoruz" dedi.



"2035 yili hedefi, Marmara’dan Akdeniz’e kesintisiz otoyol baglantisi"

Açiklamasini sürdüren Gönenli, “Aydin-Denizli otoyolu; Izmir-Aydin arasindaki kesimi isletmeye açilmis olan, Izmir-Aydin-Denizli-Antalya otoyolunun bir bölümünü olusturmaktadir. Türkiye’nin önde gelen illerinden olmaya namzet Aydin ve Denizli’nin mevcut Aydin-Izmir Otoyolu ile Izmir Limanina, Izmir-Istanbul Otoyolu ile Marmara Bölgesine ve ayni sekilde 2035 yili hedefleri içerisinde yer alan Denizli-Burdur-Antalya Otoyolu’nun tamamlanmasi ile birlikte kesintisiz bir sekilde Marmara’dan Akdeniz’e otoyol baglantisi saglanacaktir” dedi.

Kaynak: İHA