Istek Bulut, TDED Erzurum Hanim Komisyonu Baskani Oldu

Egitimci Istek Bulut, Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi Erzurum Subesi Hanim Komisyonu Baskani oldu.

Istek Bulut, TDED Erzurum Hanim Komisyonu Baskani Oldu
TDED Erzurum Sube merkezinde yapilan toplantida TDED Erzurum Hanim Komisyonu Baskani seçilmesi münasebetiyle bir açiklama yapan Istek Bulut bir milletin ruhunun o milletin diliyle insa edildigini ifade ederek TDED Erzurum Hanimlar komisyonu olarak Türkçemizin en duru, en bozulmamis halini asirlardir annelerimizin, kadinlarimizin bugüne kadar tasidiginin bilincinde olduklarini ve bu bilinçle birbirinden önemli etkinlikler, programlar yaparak dil, kültür ve milli kimlik konularinda toplumsal farkindaliga katki sunmak istediklerini söyledi.



TDED Erzurum Subesi Hanimlar Komisyonu Baskani Istek Bulut açiklamalarina söyle devam etti:

“Beni bu göreve lâyik gören TDED Erzurum Sube Baskani Murat Ertas’a, sube yönetim kurulumuzun ve hanimlar komisyonumuzun kiymetli üyelerine tesekkür ediyorum. Hanimlar komisyonumuz toplumun her katmanini taniyan, bilen arkadaslardan olusuyor. Komisyon olarak dernegimizin kurulus amaçlari dogrultusunda dil ve kültür bilinci noktasinda toplumumuza faydali olacak çalismalar ortaya koyacagiz insallah. Bir milletin dili sadece alfabe, harf, cümle degildir. Dil bir milletin ruhudur, kalbidir, kimligidir. Milleti millet yapan tüm unsurlari kapsar dil. Kelimelerimiz atalarimizdan bize birer kültür tasiyicilari olarak mirastir ve biz kelimelerimizdeki sesi, musikiyi, ilmi, irfani, inanci, hayat algisini, büsbütün Türk milletini görüyoruz. Dilimizi de en iyi koruyan kadinlarimiz olmustur. Dilimizi kadinlarimiz, annelerimiz, ninelerimiz tinisi ve ahenk unsurlariyla beraber ninni, agit, türkü, ilahi, mani, dua, bilmece, masal olarak yasatmis ve bugünlere kadar getirmislerdir. Biz de anne sütü gibi ak Türkçemizi yasadigimiz çagda tüm bozulmalara karsi korumak için elimizden geleni yapip konuyla ilgili yapacagimiz faaliyetlerle farkindalik olusturmaya çalisacagiz. Çünkü dilimiz kimligimizdir. Çocuklarimizi, gençlerimizi milli kültür üzere yetistirmek istiyorsak evvela dilimize sahip çikmaliyiz. Tüm saldirilara ragmen dil bayragimizi dalgalandirma gayretinde olacagiz. Bu konuda sehrimizde ve ülkemizdeki kadin kuruluslariyla, STK’lerle, üniversitelerle, egitim camiasiyla ve diger paydaslarla ortak çalismalara imza atmak istiyoruz. Arkadaslarimizla daha sonra toplanip görev dagilimi yapacagiz. Hanimlar komisyonumuz hepimiz için hayirli olsun.”

TDED Erzurum Subesi Hanimlar Komisyonu yönetimi su isimlerden olustu: Istek Bulut (Baskan), Naside Atmaca, Hatice Özbey, Songül Moder, Sare Damaci, Hüsna Ayaz, Özlem Ünlü
Kaynak: İHA