Internetten Satmak Istedigi Koyunlarini Dolandiricilara Kaptirdi

Kastamonu’nun Cide ilçesinde internet üzerinden küçükbas hayvanlarini satmak isteyen vatandasi dolandiran sahislar 35 koyunla kayiplara karisti. Dolandirilan vatandasin annesiz kalan 12 kuzusu da telef oldu.

Internetten Satmak Istedigi Koyunlarini Dolandiricilara Kaptirdi
Kastamonu’nun Cide ilçesine bagli Kovanören köyünde yasayan 57 yasindaki Serafettin Demir, iki yil önce çalistigi insaatta yasadigi is kazasi sonrasi hayvan yetistirmeye karar vererek koyun yetistiriciligine basladi.

Yaklasik 90 bin TL civarindaki borçlarini ödemek isteyen Demir, 39 koyun ve 35 kuzusunu satmaya karar verdi. Demir, 74 küçükbas hayvanini satmak için bir internet sitesi üzerinden ilan verdi. Ilani gören bir sahislar, Demir’i arayarak koyunlari almak istedigini söyledi.

Daha sonra evine gelen sahislarla anlasan Demir, 74 küçükbas hayvanini 125 bin TL karsiliginda satti. Sahislar, satin aldiklari koyunlardan 35 koyunu kamyona bindirdi. Sahislar koyun ve kuzularin kalan kismini almak için bir daha geleceklerini belirterek, Demir’e satin aldiklari koyunlarin parasini ödemek için kendi ile gelmesini söyledi.

Daha sonra Kastamonu kent merkezinde bulunan bir otelde Demir’i birakip bankadan para çektikten sonra geri dönecegini söyleyen sahislar kayiplara karisti. Dolandirildigini anlayan Demir ise Kastamonu Il Emniyet Müdürlügüne giderek suç duyurusunda bundu. Demir’in 12 kuzusu da anneleri olmamasi sebebiyle sütsüz kalarak telef oldu.

“Beni bir otelin önüne biraktilar ve yok olup gittiler”

Yasanan olayi anlatan Serafettin Demir, “Ben koyunlarimi borçlu satin aldim. 90 bin lira borcum bulunuyordu. Koyunlarimi satin borcumu ödeyecektim. Bu yüzden koyunlarinin satisini internete vermistim. Internette koyunlarin satisini görünce bu sahislar beni aradi. Sabah saat 10.00 gibi aradilar bizi. O gün saat 15.00 siralarinda köyümüze geldiler. Biz burada arkadaslarla anlasma sagladik. Buradan ana koyunlari yanlarinda getirdikleri araca yükledik ve buradan Kastamonu merkez Kuzeykent Mahallesi’ne götürdük. Biz de ‘büyükbas hayvan var’ dediler. Büyükbas hayvanlari için pazarlik yapacaktik. Kastamonu’ya vardigimizda beni bir otelin önüne biraktilar ve yok olup gittiler. Beni bir daha da aramadilar. Ben ise aradigimda benim telefonlarimi açmiyorlar. Bana ‘saat 12.00 gibi geliriz’ demislerdi. Saat 12.00 oldu ama ne gelen oldu ne de giden oldu. Saat 14.30 oldu ariyorum ama telefonumu açan yok. Ben otelde sabah saat 19.00’a kadar tek basima kaldim. Zaten orada tek basima kalinca korktum, esim de devamli beni ariyordu, ‘seni dolandirdilar, oradan kaç, basini belaya sokacaklar’ dedi.

Bu sahis beni sabah saat 07.00 siralarinda aradi. ‘Ben mali buradan yükledim, sen Senpazar ilçesine geç, ben senin biletini ayirttim’ dedi” diye konustu.



“Bizi tehdit ettiler”

Dolandirildigini anlayinca suç duyurusunda bulundugunu söyleyen Demir, “Telefon kayitlarimiz var. Benim esim ile görüsme yaptilar. O zaman Kastamonu’da oteldeydim, otelden yeni çikmistim. ‘Eger polise, jandarmaya giderseniz size bir kurus para vermem’ diye bizi ayrica tehdit etti. Esim beni aradi, o yüzden ben oradan kaçmak zorunda kaldim. Esimi arayip tehdit ederek korkutmaya çalisiyorlar. Bunun üzerine ben Kastamonu Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne gittim. Zaten onlarin hemen isimleri çikti. Araci bulduk, güvenlik kamerasi kayitlarindan çikti ortaya, adamlari buldular. Ondan sonra ne oldu bilmiyorum, sahislarin ifadeleri alindi mi alinmadi mi bize gelen bir bilgi yok. Ben Emniyet Müdürlügünü ariyorum, ‘su an için size bilgi veremeyiz’ dediler. Son durumu bu yüzden bilemiyorum” seklinde konustu.



“Benim canim çok yandi, baska kimsenin cani yanmasin”

12 tane kuzusunun dolandirilmasinin ardindan annelerinin olmamasi sebebiyle telef oldugunu ifade eden Demir, “35 tane koyunlarimin yavrusu vardi. Kuzularimizin annesi olmayinca 12 tane yavru öldü. Su anda sadece 23 tane kuzum kaldi. Kuzularim ölmesin diye süt tozu aliyorum, süt tozuyla ölmesinler diye besliyorum. Bu da çok pahali, kilosu 60 TL. Asagi yukari haftada 10 kilogram süt tozundan yiyorlar. Çok zor oluyor. Ben yetkililerden bizi dolandiranlarin yakalanmasini istiyorum. Bunlarin cezalandirilmasini istiyorum. Benim canim çok yandi, baska kimsenin cani yanmasin. Bunlarin ben sebeke oldugunu düsünüyorum. Bunlarin her tarafi dolandirdigini duydum. Basima bu is geldikten sonra dünya kadar mesajlar geliyor. ’Bizim de canimizi yaktilar’ diyenler var. Bunlarla ilgili islem yapilacak mi, yapilmayacak mi bilemiyoruz. Halen telefonu açik, ariyorum ‘sana 2 bin lira para gönderiyorum. Git bankaya çek’ diyor ama sürekli yalan konusuyor, bizimle dalga geçiyor” ifadelerini kullandi.

“Çok güzel planlayip da buraya gelmisler”

Serafettin Demir’in esi Fatma Demir de yetkililerden yardim isteyerek, “Koyunlarimiz dolandirildi. Çok üzgünüm. 1 haftadir üzüntüden agliyorum. Dayanamiyorum, evimiz adeta cenaze evi gibiydi. Bilmiyorum, nasil çözülecek her gece de agliyorum. Annesi olmayinca kuzularimizda ölüyor. Kuzularimizin ölmesine de dayanamiyorum. 12 tane kuzumuz öldü, her gün bir tane kuzumuz ölüyor. Allah’a dua ediyorum, kuzularimizi annelerine kavustur diyorum. Artik olan oldu. Bize bir bilgi haber gelmiyor. Bizim bütün geçimimiz bu koyunlardandi. Geçimimizi bu koyunlar sagliyordu. Esim ile birlikte ikimiz çobanlik yapiyorduk daglarda. 1 yil öncede burada evimiz yanmisti. Geçtigimiz yil Ramazan ayinda evimiz yanmisti. Bu yilda Ramazan ayinda koyunlarimiz dolandirildi. Allah’in hikmeti midir bilmiyorum. Gerçekten çok zor durumdayiz. Yardima ihtiyacimiz var. Öyle bir dolandirildik ki anlamadik. Önce koyunlari getirelim, çünkü kuzular altta ezilir diyorlar. 3-4 tane hamile koyun vardi, onlari da bize ayirtti, kuzulari da ayirtti, ‘ikinci sefere onlari da alalim’ dedi.

Yoksa böyle bir oyuna kanmazdik biz. Çok güzel planlayip da buraya gelmisler. Bizim cigerimizi yaktilar, Allah’ta onlarinkini yaksin” dedi.

Ailenin zor durumda oldugunu söyleyen akrabalari Cemre Demir ise, “Aile gerçekten zor durumda. Yavrular anneleri olmadigi için sürekli ölüyor. Aile de üzüldükçe bizde üzülüyoruz burada. Yardim bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA