Giyim Magazalarinda Bayram Hareketliligi Basladi

Aksaray’da Ramazan Bayrami’na sayili günler kala bayramlik alisverisi yapmak isteyen vatandaslarin magazalarin yolunu tutmasiyla kentteki magazalarda bayram hareketliligi basladi.

Giyim Magazalarinda Bayram Hareketliligi Basladi
Ramazan Bayrami’na sayili günler kala yurt genelinde oldugu gibi Aksaray’da da vatandaslarin alisveris telasi basladi.

Bayramlik kiyafet almak için magaza magaza gezen vatandaslar giyim sektöründe hizmet veren isletmeleri canlandirdi. Bayram hareketliliginin basladigi giyim magazalarinda vatandaslar hem kendilerine hem de ailelerine kiyafet seçti. Bayrama özel yeni sezon ürünlerini tezgaha yerlestiren esnaflar bayram öncesi ürün çesitliligini artirirken, bayram hareketliligi ile birlikte yaz sezonunu da açti. Bayram alisverisi ile birlikte yaz sezonunda da islerinin açildigini belirten esnaflar bayram sonrasi yaz sezonunda yogunluk beklediklerini dile getirdi.

Giyim magazasi isletmecisi Orhan Avan (26), “Çok sükür islerimizde biraz da olsa hareketlenme var. Bayramda daha da iyisini bekliyoruz. Ümit ediyoruz. Kis sezonunu geçtigimiz sezon kötü geçirdik. Ama bu sezondan ümitliyiz. Vatandaslarimiz hem yazlik hem bayramlik alisverislerini yapabilirler. Simdiden herkesin tüm Müslüman aleminin bayramini kutluyorum” dedi.

Erkek giyim magazasindan bayramlik ve yazlik alisveris yapan Oguzhan Eser (30), “11 ayin sultani Ramazan’in gelmesiyle beraber oruçlarimizi tutuyoruz. Aksamlari alisverise çikiyoruz. Biraz geziniyoruz. Ekonomik durumu belli her yerin ama ona ragmen hem yaz alisverisleri hem de bayram alisverisini bir araya getirerek biraz daha esnafta mutlu oluyor. Bizde kendi en azindan cebimizdeki paraya göre alisverislerimizi tamamliyoruz. Durumlar ortada bakalim yaz dönemi nasil geçecek” diye konustu.

Bayan giyim magazasi isleten Ayse Eskil (29) ise, “Insanlar hem yazlik alisverisini yapiyorlar hem de bayram alisverisini yapiyorlar. Aslinda yaz sezonunu da biz bu vesileyle açmis olduk. Günden güne tabii ki çok artis oluyor. Yani bayrama yaklastikça daha fazla artis oluyor. Bu bizi esnaf olarak sevindiriyor. Insallah daha iyi olur. Son 7 gün kaldi kisi zor geçirdik. Ekonomik durumlardan dolayi yazdan umutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA