Erzincan Otogari'nda Bayram Hareketliligi

Erzincan’da vatandaslar, bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek amaciyla otogara akin etti. Fimalar sehirler arasi sefer sayisini artirdi.

Erzincan Otogari'nda Bayram Hareketliligi
Erzincan Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde bayram yogunlugu basladi.

Ramazan Bayrami’ni aile ve yakinlariyla geçirmek isteyen vatandaslar, memleketlerine gidebilmek için sehirler arasi otobüs terminaline akin etti. Otobüs firmalari ise yogunluktan dolayi yolcularin magdur olmamasi için ek seferler düzenledi.

Otobüs firmasi yetkilileri her ilde otogarlarda bayram yogunlugunun oldugunu belirterek, tatiline çikacak olan vatandaslarin biletlerini erkenden almasi gerektigine dikkat çekerek, yolculuga çikmadan bir hafta öncesinden biletlerin alinmasi gerektigini vurguladi. Tatil planlarini önceden yapan vatandaslar biletlerini internet üzerinden alirken, son dakikada tatil plani yapanlar bilet bulamakta zorlandi. Ramazan Bayrami tatili süresince yogunlugun devam edecegi ögrenilirken, otobüs firmalari tarafindan ek seferlerin artirilacagi bildirildi.

Yolculuga çikan vatandaslar ise bilet fiyatlarinin çok yüksek oldugunu belirterek, “Önceden bu paralarla uçaktan gidis dönüs bilet aliniyordu. Insallah önümüzde ki süreçte fiyatlarda daha fazla artis yasanmaz. Özellikle bayram tatili süresini memleketlerinde geçirmek isteyen ögrenciler çok zor duruma düsebilir” diye konustu.

Kaynak: İHA