Erzincan'da Ayçiçegi Tohumlari Toprakla Bulustu

"Doganin sari gelini" olarak adlandirilan ayçiçegi tohumlari Erzincan’in Çayirli ilçesinde toprakla bulustu.

Erzincan'da Ayçiçegi Tohumlari Toprakla Bulustu
Erzincan’in Çayirli ilçesinde çiftçiler ayçiçek tarlalarinda yogun mesaiye basladi.

Bu yil verimden umutlu olduklarini ve üretimde artis yasanmasini beklediklerini söyleyen çiftçiler, ayçiçeginin maliyetli olmadigini kaydetti.

Çayirli’da bu sene ayçiçegi üretimine havalarin isinmasiyla birlikte baslayan çiftçiler, tarlalarinda yogun mesai harciyor. Ayçiçeginin bu yil daha çok ekim yapilacagini düsünen üretici çiftçiler özellikle yag fiyatlarindan ve marketlerden sikâyetçi. Yapilacak üretimlerle, uygulanan fahis fiyatlarin da azalacagini düsünen çiftçiler, yagisli geçen kis mevsiminden dolayi su sikintisi çekmeyeceklerini söyledi.



Öte yandan, Çayirli Kaymakami Ahmet Gülderen de ilçe merkezi, Balikli ile Yesilyaka köylerinin tarlalarinda ter dökerek ekim islemlerine devam eden çiftçilere ziyarette bulunarak hayirli ve bereketli bir sezon olmasini diledi. Kaymakam Gülderen ayrica traktör sürerek çiftçilerle beraber tohumlarin ekim faaliyetine katildi.

Çayirli Kaymakami Ahmet Gülderen’e Ilçe Yazi Isleri Müdürü Muammer Küçükosman ile Ilçe Özel Idare Müdürü Erkan Yakut eslik etti.
Kaynak: İHA