Doganin Içinde Otel Konforu Saglayan Bu Evleri Bos Bulmak Neredeyse Imkansiz

Gölü ve dogasiyla tatilcilerin cazibe merkezi haline gelen Sakarya’nin Sapanca ilçesindeki bungalovlar, özel günlerde vatandaslarin ilk tercihi oluyor. Ramazan Bayrami öncesinde rezervasyonu yapilan evler yüzde 100 doluluk oranina yaklasirken, vatandaslara doganin içinde otel konforu sagliyor.

Doganin Içinde Otel Konforu Saglayan Bu Evleri Bos Bulmak Neredeyse Imkansiz
Essiz güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabanci ziyaretçilerin ilgi odagi olan Sapanca, Istanbul’a yakinligi sayesinde en çok tercih edilen mekanlar arasinda yerini aliyor. Istanbul ve Ankara basta olmak üzere büyüksehirlere yakinligiyla her yil çok sayida yerli ve yabanci tatilciyi agirlayan Sapanca, son dönemde Arap turistlerle yakaladigi cazibeyle en çok tercih edilen tatil mekanlari arasindaki yerini koruyor. Adeta tatil beldesi havasi bulunan ilçede bulunan bungalovlar ise vatandaslarin ilk tercihi oluyor. Yesili, dogasi ve gölü ile turistlerin cazibe merkezi olan ilçede bulunan ahsap bungalov evlerin doluluk orani dikkat çekiyor. Özel günlerde de ilk tercih arasinda yer alan evler, günler hatta haftalar öncesinden rezerve ediliyor. Ramazan Bayrami öncesinde de doluluk oranina yaklasan evlerde, isletmecilerin telefonlari susmuyor.

"Türkiye’de artik önde gelen tatil yerlerinden biriyiz"

Ramazan Bayrami öncesinde evlerde bos yer bulmanin neredeyse imkansiz oldugunu belirten Sapanca Villa ve Bungalov Isletmecileri Dernegi Baskani Ali Safa Alaçam, "Dolulugumuz neredeyse yüzde 100’e ulasti diyebilirim. Az bir zaman kaldi bayrama, son birkaç müsait evler bulunuyor. Pandemi sürecinde dogaya dönüs basladi ve insanlar bu dogaya dönüsü benimsediler, artik tatil kavramlari degisti. Daha çok kendilerine müstakil, izole ortamlarda tatil anlayisini tercih ediyorlar. Bizlerde isletmeci arkadaslarimizla beraber her gelen misafirimizi özel alanda özgür birakip iyi hizmet vermeye çalisiyoruz. Sapanca’nin da konumu çok iyi bir noktada. Istanbul, Ankara, Bursa Kocaeli gibi çevremizde büyüksehirler var yani 20-25 milyonluk bir kitleye hitap ediyoruz. Bu sayi yaz dönemlerinde ulusal ve uluslararasi turistlerin katilmasiyla kat kat artiyor. Sapanca’yi benimsediler. Türkiye’de artik önde gelen tatil yerlerinden biriyiz diyebiliriz. Özel günler ve bayramlarda asiri yogun oluyoruz. Yaz dönemlerinde öyle ve ben Sapanca’da tatil yapmayi düsünen herkesin erken rezervasyon yapmasini tavsiye ediyorum" dedi.



“Konaklamada en iyi referansimiz agirladigimiz misafirler”

Dogal ortamda tatil yapmak isteyenlerin yeni gözde mekaninin Sapanca oldugunu belirten Alaçam, "Taleplere yetisemiyoruz, umarim her gelende memnun ayrilir. Çünkü biz hepimiz titiz davraniyoruz. Konaklamada en iyi referansimiz agirladigimiz misafirler. Onlari memnun etmek için elimizden geleni yapiyoruz. Metropollerde, büyüksehirlerde yasayan insanlar, betonarme binalarda nefes alamiyor ama Sapanca’da bizler doganin içerisinde yaptigimiz evlerle onlari kendi evlerindeymis gibi hissettiriyoruz. Doga ile bas basa birakip, onlar yokken de evlerini koruyoruz diyebilirim" diye konustu.

Kaynak: İHA