Bülent Turan Açiklamasi 'Türkiye'nin Menfaati Neyi Gerektiriyorsa Onu Yapmakta Kararliyiz. Kiskananlar Çatlasin'

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde 91 parselin tamami satilan Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), evcil hayvan mamasi üreten bir firmanin temel atma töreninde konusan AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Türkiye’nin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapmakta kararliyiz. Kiskananlar çatlasin. Biz yol yürüyoruz. 20 yildir bu ülkenin basinda Sayin Erdogan varsa, halkiyla omuz omuza yürümesinden, birlikte yol yürürken de konjonktürel sorunlarin iyi okunmasindan dolayidir. Bugün yeni bir sayfa açiyoruz” dedi.

Bülent Turan Açiklamasi  'Türkiye'nin Menfaati Neyi Gerektiriyorsa Onu Yapmakta Kararliyiz. Kiskananlar Çatlasin'
Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) evcil hayvan mama üretim fabrikasinin temel atma töreni düzenlendi.

Törene, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Ezine Kaymakami Yunus Kizilgünes, Il Genel Meclisi Baskani Nejat Önder, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Selçuk Semizoglu, Ezine Gida Ihtisas OSB Müdürü Alper Altinok ve davetliler katildi.



“45 BIN DEGIL, 4 BIN ARAÇ DA GEÇSE BU KÖPRÜ BÖLGENIN IHTIYACI”

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan kürsüye gelen AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Köprüye temel attigimizda, ‘seçim vaadi dediler, bitmez’ dediler. Direkler çikmaya basladi, ‘vardir bir hikmet’ dediler. Ama bir türlü bittigi ana kadar heyecan duymadilar. Bugün de pahali diyorlar. 45 bin geçis olmaz diyorlar. Arkadaslar 45 bin degil, 4 bin araç da geçse köprümüz bu bölgenin ihtiyaci. Çanakkaleliler bunu görün artik. Bu köprü olmasa Istanbullu yatirimci buraya neden hayvan mamasi üretme tesisi yapsin? O köprü olmasa sanayicimiz buraya neden fabrika kurmaya çalissin? Neden turizmcimiz ekstra otel yapmaya çalissin? Ulasim sorunu varsa, Avrupa’ya Istanbul’a gitmekte kriz varsa, bu yatirim niye olsun? O köprü simdiden kendi kendine kazanmaya basladi.

Bugün Ezine Gida OSB’de bir tek parsel bos yer kalmadiysa, merkezdeki OSB’de bir tek parsel bos yer kalmadiysa, Lapseki, Gelibolu sanayi siteleri ‘sayin vekilim büyümek istiyoruz, yer istiyoruz’ diyorlarsa, köprü sayesinde degil mi? O yüzden degerli arkadaslar köprünün bölgeye kattigi degeri, zamanla anlayacak bize muhalif olanlar da” dedi.

91 parselde 50 fabrikanin faaliyet gösterecegini ifade eden Turan, “Bugün Ezine Gida Ihtisas OSB’de gururla söylüyorum ki Türkiye’nin en hizli kamulastirmasi; alt yapisi, elektrigi, suyu ve idari binasi olan bir OSB haline geldi. 8 bin kisinin çalisacagi bir gida OSB’sini bugün ilk fabrikasinin temelini atiyoruz” diye konustu.



“2 ÜLKE DEGIL, DOGU ILE BATI TÜRKIYE’DE BULUSUYOR DEMEK”

Rusya ile Ukrayna savasindaki müzakerelere Türkiye’nin ev sahipligi yapmasina da deginen Turan, “Bugün Rusya Ukrayna savasinda sadece Türkiye iki tane ülkeyi masaya oturtmadi. Bugün, Rusya ve Ukrayna görüsmelerinin Türkiye’de olmasi çok kiymetli fotografti ama o fotografin anlami 2 ülke degil, dogu ile bati Türkiye’de bulusuyor demek. Yeni dünyanin insasinda Hindistan, Çin, Rusya o bölgede olusurken Amerika, Avrupa da burada olusuyor. Türkiye olusturdugu kendi sinerjisiyle bulundugu yer itibariyle dogu ile batinin merkezinde olan, dengeyi kuran, hakemlik yapan güçlü Türkiye olmanin onurunu ve gururunu yasiyor” dedi.



“KISKANANLAR ÇATLASIN”

Türkiye’nin komsulariyla olan iliskilerini yeniden gözden geçirdiklerini ifade eden Turan, “Yeni gelismeye bagli olarak Ermenistan, Misir, Israil ve bugün Suudi Arabistan gibi birçok ülkeyle tekrar iliskilerimizi gözden geçiriyoruz. Tekrar komsularimiz basta olmak üzere önemli adimlar atiyoruz. Bölgenin parlayan yildizi Türkiye diyoruz. Birileri diyecek, ‘ne isi var Arabistan’da, Arap Emirlikleri’nde’ Kim ne derse desin Türkiye’nin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapmakta kararliyiz. Kiskananlar çatlasin. Biz yol yürüyoruz. 20 yildir bu ülkenin basinda Sayin Erdogan varsa, halkiyla omuz omuza yürümesinden, birlikte yol yürürken de konjonktürel sorunlarin iyi okunmasindan dolayidir. Bugün yeni bir sayfa açiyoruz. Rusya Ukrayna savasini iyi okuyan bir ülke olarak sadece Avrupa’nin ve Amerika’nin dedigini tekrarlayan bir ülke olmadik. Eger öyle olsaydik Yunanistan gibi olurduk. Komsularina satasan, yanlislar yapan ama AB’nin dediginden baska söz söyleyemeyen bir ülke olurduk. Ama Rusya ile Ukrayna Yunanistan’da degil, Türkiye’de toplanti yapmayi tercih etti” seklinde konustu.

Yapilan konusmanin ardindan dualar okunup, kurban kesildi. Daha sonra butonlara basilarak, evcil hayvan mamasi üretim fabrikasinin temeli atildi.

(Utku Yasar Cüce - Erol Güngördü - IHA)
Kaynak: İHA