Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Sehirleri Birbirine Baglamakla Kalmayacagiz, Dünyayi Türkiye'ye Baglayacagiz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Türkiye’nin tüm sehirlerini birbirine baglamakla yetinmeyip, dünyayi Türkiye’ye baglayacagiz. Yolun medeniyet olduguna inanan kadrolar olarak, milletimize hizmet hedefine tam yol ilerliyoruz. Çanakkale Köprüsü’nden Hakkari’deki Yüsekova Tüneli’ne kadar çok hummali bir çalisma var. 700 bin çalisma arkadasimizla ülkemizin gelecegi ve güçlü Türkiye için çalismaktayiz” dedi.

Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Sehirleri Birbirine Baglamakla Kalmayacagiz, Dünyayi Türkiye'ye Baglayacagiz'
Aglasun Ilçe Yolu Temel Atma töreni ve çesitli ziyaretler için Burdur’a gelen Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, ilk olarak Merkez Pazar Cami’nde cuma namazini kilip, Burdur Valiligini ziyaret etti. Ardindan esnafi ziyaret eden Bakan Karaismailoglu, esnafa hayirli isler dileginde bulunup bayramlarini kutladi. Esnaf ziyareti sonrasi Burdur AK Parti Il Baskanligini ziyaret eden Bakan Karaismailoglu, Burdur’da olmaktan dolayi mutlu oldugunu ifade etti.



“Içerideki piyonlarla mücadele etmeye devam ediyoruz ve devam edecegiz”

Dünya ve bölgede önemli gelismelerin yasandigi bir dönemden geçildigine isaret eden Karaismailoglu, “Savaslar, küresel ticaret savaslari, uluslararasi kurallar, emperyal güçlerin baskilari. Böyle bir dönemde Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde küresel oyunlarla ve içerideki piyonlarla mücadele etmeye devam ediyoruz ve devam edecegiz. Gayemiz, ülkemizin istiklali ve istikbali, milletimizin refahi ve bölgemizin istikraridir. Diger yandan daha fazla üretmenin ve kalkinmanin mücadelesini veriyoruz” dedi.



“1 milyon insanimiza is ve as sunduk”

Dünyanin gipta edecegi projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Karaismailoglu, son 20 yilda ülkenin ulasim ve altyapisina yaklasik 1 trilyon 337 milyar liranin üzerinde yatirim yaptiklarini kaydetti.

Karaismailoglu, “Ülkemizi, Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadogu ve Kafkaslar arasinda ulasimin her modundan uluslararasi bir koridora dönüstürdük. Bakanlik olarak yaptigimiz yatirimlarla 1 milyon insanimiza is ve as sunduk. Projelerimizle Türkiye’mizi dogu, bati, kuzey, güney ayirt etmeksizin ülkemizin bütünün kalkindiracak, dünyaya Türkiye’ye baglayacak yatirimlari hayata geçirdik” ifadelerini kullandi.

“Burdur’da bölünmüs yol uzunlugunu 266 km’ye çikardik”

Burdur’daki yatirimlara da deginen Bakan Karaismailoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

“2003’te sehrimizde sadece 47 kilometre bölünmüs yol uzunlugu varken, 219 km daha yaparak bunu 266 kilometreye çikardik. Yollardaki sürüs konforu ve güvenliligini arttirmaya yardimci olsun diye, BSK kaplamali yol maalesef Burdur’da yoktu. Bizler 388 km BSK kaplamali yol yaptik ve Burdurlu hemserilerimizi yollarda konfor ve güvenle tanistirdik, tanistirmaya da devam edecegiz. Isparta ile olan 21 km olan dostluk yolunu 14 km’ye düsürerek, iki sehir arasindaki ulasimin daha güvenli olmasini tesis etmeye çalisiyoruz.”

19 kilometre uzunlugunda bitümlü sicak asfalt

Bakan Karaismailoglu, bugün temeli atilacak Aglasun ilçe yoluna iliskin de, “Dogal ve tarihi güzellikleriyle öne çikan Aglasun ilçemizin, ulasim standartlarini yükseltecek, Antalya- Burdur ayrimi, Taskapi-Aglasun yolunda yapim çalismalarini bugün hep birlikte baslatacagiz. 19 km uzunlugunda, bitümlü sicak karisim kaplamali, tek yol standardindaki projede, iki hem zemin kavsak, 40 menfez, 6 istinaf duvari ve 3 tane derivasyon kanali insaa edecegiz. Yolun yatay ve düsey standartlarini yükselterek görüs mesafesini arttiracagiz. Bu sayede bölgedeki yerlesim yerlerine çok güvenli bir ulasim imkani tesis etmis olacagiz” diye konustu.



“Yakittan 1 milyar litre, zamandan 7 milyar saat tasarruf sagladik”

“Türkiye’nin tüm sehirlerini bir birine baglamakla yetinmeyip, dünyayi Türkiye’ye baglayacagiz” diyerek sözlerini sürdüren Karaismailoglu, “Yolun medeniyet olduguna inanan kadrolar olarak, milletimize hizmet hedefine tam yol ilerliyoruz. Çanakkale Köprüsü’nden Hakkari’deki Yüsekova Tüneli’ne kadar çok hummali bir çalisma var. 700 bin çalisma arkadasimizla ülkemizin gelecegi ve güçlü Türkiye için çalismaktayiz. 28 bin 600 km’ye çikarmis oldugumuz yollar ile birlikte yakittan ve zamandan tasarruf ediyoruz. Yakittan yilda 1 milyar litre tasarruf sagladik. 7 milyar saat zaman tasarrufu sagladik. Zamanin degerini bazen anlayamiyoruz ama hakikaten ömür geçiyor. Bu yollar sayesindeki trafik kazalarinda yüzde 80 azalmalar oldu. Bu azalmalar sayesinde her yil 10 bin tane can kurtariyoruz. Bu projeleri yapmaya devam edecegiz” dedi.



“Önümüzdeki 30 yil içerisinde 198 milyar dolarlik yatirim plani hazirladik”

Karaismailoglu, son 20 yilda toplam 172 milyar dolarlik yatirim yaptiklarini, bununla birlikte üretime de 1 trilyon dolarlik, milli gelire de 500 milyar dolar katkilarinin olduguna dikkati çekerek, “2053 yilina kadar bütün planlamalarimizi yaptik, büyük, güçlü Türkiye, dünyanin en büyük 10 ekonomisine sahip ülkelerden birisi olacak Türkiye için de, önümüzdeki 30 yil içinde 198 milyar dolarlik yatirim planini hazirladik. Hem demiryolu, hem karayolu hem de havayollarinda, ülkemizin büyüklügüne yakisir projelerini yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Bakan Karaismailoglu, konusmasinin ardindan Burdur MHP Il Baskanligini ziyaret edip, Aglasun Ilçe Yolu Temel atma törenine katilmak üzere Bucak ilçesine hareket etti.
Kaynak: İHA