Yüksekova'da Nesli Tükenmekte Olan 'Balaban Kusu' Bulundu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir evin bahçesinde nesli tükenmekte olan ’balaban kusu’ bulundu.

Yüksekova'da Nesli Tükenmekte Olan 'Balaban Kusu' Bulundu
Yüksekova ilçesinde bir vatandas tarafindan ögle saatlerinde evinin bahçesinde bitkin düsmüs ve nesli tükenmekte olan hayvanlar arasinda yer alan ’balaban kusu’ bulundu. Yiyecek verilen kus için gelen veteriner hekim, ilk kontrollerde balaban kusunun kanadinda ezilme oldugunu tespit etti.

Balaban kusu tedavisinin yapilmasi için ilçedeki hayvan barinagina götürüldü. Barinakta bir hafta boyunca gözlem altinda tutulacak olan balaban kusunun iyilestikten sonra tekrar dogal ortamina birakilacagi belirtildi.

Balaban kusunun nesli tükenmekte olan bir kus türü oldugunu ifade eden Veteriner Cihat Dilce, “Balaban kusumuz, duyarli bir ailemiz tarafindan evin bahçelerinde bulunmus. Hemen bize haber verdiler. Bizde geldik ve ilk tedavisini yaptik. Buradan barinaga götürüp orda tedavisini sürdürecegiz. Tedavisinin ardindan tekrar dogal ortamina birakacagiz. Özellikle bu ailemizi tebrik ediyoruz. Böyle nesli tükenmek üzere olan kus türünü evlerine alarak hayata kazandirdilar. Aileye çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA