Yesilyurt'ta Ihtiyaç Sahiplerine Yardim Kolisi

Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi, bölgenin en büyük sosyal yardimlasma noktasi olan Emanet Çarsida hazirlanan yardim paketlerini Ramazan Bayrami öncesinde ihtiyaç sahiplerine ulastiriyor.

Yesilyurt'ta Ihtiyaç Sahiplerine Yardim Kolisi
Yesilyurt Belediyesi Sosyal Yardim Isler Müdürlügün tarafindan Görgü ve Gözene Mahallelerinde düzenlenen istisare ve yardim paketleri teslim programlarina, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Türk Kizilayi Malatya Sube Baskani Dr.Harun Kurt, Yesilyurt Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Yesilyurt Gençlik Kollari Baskani Salih Tav, Görgü Mahallesi Muhtari Ayhan Yildiz, Gözene Mahallesi Muhtari Ramazan Günay ile mahalle sakinleri katildi.

Yesilyurt Ilçesindeki tüm vatandaslarin Ramazan Bayramini huzur ve mutluluk içerisinde yasamasi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, rahmet ve bereket ayi olan Ramazan Ayinin dayanisma ve kardeslik hissiyatini Yesilyurt’un dört bir tarafina yaymak için özellikle ihtiyaç sahiplerinin yaninda yer aldiklarini söyledi.



Yesilyurt Belediyesinin imkanlarinin yani sira sivil toplum kuruluslari ve hayirseverlerin yardimlariyla hazirlanan yardim paketlerini Ramazan Bayrami öncesinde farkli mahallelerde yasayan vatandaslara teslim etmeye basladiklarini ifade eden Çinar, “Yesilyurt Belediyesi olarak rahmet ve bereket ayinda ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacina elimizden geldigince merhem olmaya çalisiyoruz. Görgü ve Gözene mahallelerimizde düzenledigimiz programlarda Emanet Çarsimizda gerek kendi imkanlarimiz gerekse de sivil toplum kuruluslari ve hayirseverlerimizin destekleriyle hazirladigimiz yardim paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulastirmak üzere mahalle muhtarlarimiza emanet ettik. Birligin, beraberligin ve yardimlasmanin her daim üst seviyede oldugu Yesilyurt’umuzda yasayan her bir hemsehrimizin Ramazan Bayramina huzur ve mutluluk içerisinde girmesi için üzerimize düsen tüm sorumluluklari yerine getiriyoruz “ dedi.

Yesilyurt’ta geleneksel hale getirdikleri gida ve kiyafet yardimlarina ara vermeden devam ettiklerini vurgulayan Çinar, “ Peygamber efendimiz (SAV) buyuruyor ki, ‘Komsusu açken tok yatan bizden degildir.’ Bilindigi üzere son dönemlerde gerek pandemi süreci gerekse de dogal afetler ve ekonomik dalgalanmalardan ötürü sorunlar yasaniyor, bizlerde yerel yönetimler olarak bu süreçte birligimizi, beraberligimizi ve kardesligimizi güçlendirecek programlara agirlik veriyoruz. Belediye olarak tüm hemsehrilerimizin ve özellikle de ihtiyaç sahibi ailelerimizin hangi alanda bir hizmete ihtiyaci varsa onu yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Bir yandan fiziksel yatirimlar diger taraftan sosyal yardimlar, kültürel, egitim ve sportif hizmetlerimizle her alanda hizmet üretiyoruz. Dinimizin ve kadim medeniyetimizin temelinde yer alan paylasma ve dayanisma kültürümüzü diri ve canli tutmak içinde sosyal belediyecilik alaninda etkin, kararli ve güzel hizmetlerimize Ramazan Bayrami öncesinde bir yenisini daha ekledik. Hazirladigimiz yardim kolilerini Görgü ve Gözene mahallelerimizdeki ihtiyaç sahibi kardeslerimizle bulusturduk. ‘Gönül Belediyeciligi’ hizmetlerinde artik bilinen, projeleri örnek alinip uygulanan, dikkat çekici hizmetlerin altina imza atan yerel bir yönetim kimligine kavusmanin gururunu yasiyoruz. Bu vesileyle tüm hemsehrilerimizin ve mahalle sakinlerimizin öncelikle Kadir Gecesini tebrik ederken, Ramazan Bayramlarini ise simdiden kutluyorum. Rabbim birligimizi, beraberligimizi ve kardesligimizi daim eylesin” diye konustu.

Görgü Mahallesi Muhtari Ayhan Yildiz ile Gözene Mahalle Muhtari Ramazan Günay da, ihtiyaç sahiplerine ulastirilmak üzere hazirlanan yardim paketlerinden dolayi Yesilyurt Belediyesine

tesekkürlerini dile getirdiler.

Türk Kizilayi Malatya Sube Baskani Dr.Harun Kurt ise sosyal yardim hizmetlerine ayri bir önem veren Baskan Çinar’in gösterdigi bu duyarli yaklasimi takdirle karsiladiklarini, Türk Kizilay’i olarak ta bu tür faaliyetlere her zaman destek verdiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA