Van'da Ramazan Bayrami Öncesi Denetimler Arttirildi

Van Il Tarim ve Orman Müdürlügü, yaklasan Ramazan Bayrami dolayisiyla özellikle unlu mamul, tatli, seker ve sekerli mamul isletmelerine yönelik denetimlerini siklastirdi.

Van'da Ramazan Bayrami Öncesi Denetimler Arttirildi
Denetimlere iliskin açiklamalarda bulunan Tarim ve Orman Il Müdürü Ibrahim Görentas, “Yaklasan Ramazan Bayrami dolayisiyla denetimlerimizi siklastirdik. 5996 sayili kanun çerçevesinde, pastacilik ürünleri, unlu mamuller, ekmek, pide ve sekerli mamullerin üretim, satis ve toplu tüketim yerlerine iliskin denetimlerimiz artarak devam etmektedir. 13 ilçemizde veteriner hekim, ziraat mühendisi ve gida mühendislerinden olusan gida kontrol görevlilerince isletmelerin genel hijyen, personel hijyeni, gida isleme ve hazirlama ekipman hijyeni, kullanilan gida bilesenlerinin ve katkilarinin uygunlugu ve muhafaza sartlari kontrol edilmektedir. Tüketicilerimizin aldiklari gida maddelerinde seçici olmalari ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gidalarda muhafaza kosullarina dikkat etmeleri önem arz etmektedir. Gidalari satin alirken etiketsiz ve ambalajsiz ürün satin almamalari, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri gerekir" dedi.

Il Müdürü Görentas, vatandaslardan duyarli olmalarini, tüketicilerin gida üretim, satis ve toplu tüketim yerleri ile gida ürünlerinde olumsuz bir durumla karsilastiklarinda ALO 174 Gida hattina ihbarda bulunmalarini istedi.
Kaynak: İHA