Van'da Bakan Soylu'nun Güvenlik Korucularina Müjdesi Sevinçle Karsilandi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, katildigi bir iftar programinda güvenlik korucularin uzman çavusluga geçisi müjdesi Van’daki güvenlik koruculari tarafindan sevinçle karsilandi.

Van'da Bakan Soylu'nun Güvenlik Korucularina Müjdesi Sevinçle Karsilandi
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, dün Bingöl’de Güvenlik Koruculari Iftar Programina katildi.

Iftar programinda güvenlik korucularina müjde veren Bakan Soylu, 5 bin güvenlik korucusunun bir yil içinde uzman çavusluga geçecegi müjdesini verdi. Bakan Soylu’nun müjdesi ise Van’daki güvenlik koruculari tarafindan sevinçle karsilandi.

“Güvenlik korucularimiz uzman çavus olabiliyor”

Bakan Soylu’nun müjdesinden dolayi mutlu olduklarini dile getiren Güvenlik Koruculari Sehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Baskani Ayhan Kahraman, bundan 3 ay önce Ankara ziyaretlerinde Bakan Soylu ve Jandarma Genel Komutani ile bir görüsme yaptiklarini hatirlatti. Yapilan görüsmede güvenlik korucularinin taleplerini ilettiklerini ifade eden Baskan Kahraman, “Içisleri Bakanimiz talebimize karsi güvenlik korucusu geçislerinin 27 yastan, 32 yasina çikarildigini yine dünkü iftar programinda müjdesini verdi. Güvenlik koruculari Hamidiye Alaylari’ndan bu yana böylesi bir sistemle karsilasti. Güvenlik korucularimiz bu vesileyle uzman çavus olabiliyor. Uzman çavus olduktan ve egitimlerini tamamladiktan sonra, sinavlarda da basarili olunca subay olabiliyor. Bu müjde güvenlik korucusu camiasini mutlu etti” dedi.



“Memleketimiz için bir avantaj oldu”

Türkiye genelinde güvenlik korucularinin uzmanliga geçisi için büyük bir talebin oldugunu dile getiren Kahraman, “Bu müjde ile koruculuk kadrosu basvurularini artiracaktir. Çünkü güvenlik koruculugundan uzman çavusluga geçis daha rahat oldu. Bu da memleketimiz için bir avantaj oldu. Ben bu vesileyle basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere, Içisleri Bakanimiz ve Jandarma Genel Komutanimiza tüm güvenlik korucularimiz adina tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA