Uzungöl Ramazan Bayrami Tatiline Hazir

Dogal güzelligi ile Dogu Karadeniz’in en çok turist agirlayan turizm merkezlerinden biri olan Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, pandemi sürecinde yasadigi durgunlugu Ramazan Bayrami ve sonrasindaki yasayacagi yogunluk ile telafi etmek istiyor.

Uzungöl Ramazan Bayrami Tatiline Hazir
Bu sezon rezervasyonlara yogun talebin oldugunu belirten isletmeciler Uzungöl’ün yeni turizm sezonuna hazir oldugunu belirtirken, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in bugün gerçeklestirecegi Suudi Arabistan gezisinden gelecek müjdeli haberleri beklediklerini söylediler.

Suudi Arabistan’la Türkiye arasinda siyasi krizin çözülmesi durumunda bu ülkeden gelmek isteyen çok sayida turistin bulundugunu belirten Uzungöl Turizmciler Dernegi Baskan Yardimcisi ve turizm isletmecisi Murat Akyüz, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Suudi Krali ile yapacagi görüsmenin sonuçlarini heyecanla beklediklerini söyledi.



Yaklasik 2 yildir yasanan pandemi dolayisiyla yasadiklari durgunlugu bu sezon telefi etmek istediklerini belirten Murat Akyüz, ”Önümüzdeki sezonda tüm sezonlarin üzerinde bir yogunluk bekliyoruz. Cumhurbaskanimizin Suudi Arabistan krali ile görüsmesini heyecanla bekliyoruz. Bunu sadece bizle degil Dogu Karadeniz turizmindeki bütün paydaslarimiz bekliyor. Insallah iki ülke arasindaki sorunlar bir an önce çözüme ulastirilir. Görüsme sonrasi güzel haberler bekliyoruz" dedi.



"Uzungöl her yönüyle turizme hazir"

“Suudi Arabistan’daki misafirlerimiz rezervasyon yaptiramiyor çünkü endiseliler, kapilar açilmasa diye bir sikinti yasiyorlar" diyen Akyüz "Bugün izin çiksa ilk yapacaklari is, istirahat etmek için buraya gelmeleri olacak. Kesinlikle eger Suudiler gelirse bu bölge çok yogun bir kalabalik yasayacak ve turizm sezonu çok yogun bir dönem geçirecektir. Ramazan ayinda yogunlugu pek yasayamiyoruz, hafta sonlari gelen oluyor ancak günübirlik oldugundan bekledigimiz sinerjiyi yakalayamadik. Bayramdan sonra çok yogun bir kalabalik olacagi görüntüsü var. Bunu gelen telefonlardan anliyoruz. Uzungöl su anda turizme hazir halde” diye konustu.

Trabzonspor’un bu sezon gösterdigi basari sonrasi sampiyonlugu bu hafta sonu ilan edecegini de belirten Akyüz "Ayrica bu nedenle de Trabzon’a yogun bir ilgi oldugunu görüyoruz. Bunu yapilan yogun rezervasyonlardan anliyoruz. Insallah bu sezon iki yil içerisinde yasadigimiz pandemi durgunlugunu turizmciler olarak üzerimizden atacagiz" diye konustu.



"Iki bayrami bir arada yasayacagiz"

Yaklasik 2 yillik durgunlugun ardindan bu sezon yogun geçirmeyi beklediklerini belirten isletmecilerden Yavuz Karatay, “Iki yillik bir durgunluktan sonra bu sezon yogun bir hareket bekliyoruz. Uzungöl su anda bayrama zaten hazir durumda. Insanlar artik o korkuyu asti insallah pandemiyi de atlattik sayilir. Güzel bir yaz güzel geçirmeyi umut ediyoruz, yogunluk bekliyoruz. Insallah Trabzonspor’un da sampiyonlugu ile iki bayrami bir arada yapacagiz Cumartesi ve Pazartesi. Yurt disindan gelecek olanlar var aldigimiz bilgiler o yönde. Dolayisiyla yogun bir yerli turist bekliyoruz. Zaten rezervasyonlar da beklenen seviyede insallah iyi bir sezon bekliyoruz. Su siralar zaman zaman hafta sonlari gelenler oluyor” seklinde konustu.



Arap turistlerden Papagan "Alex’ yogun ilgi

Öte yandan Uzungöl’ü ziyarete gelen Arap turistlerin Uzungöl’ün maskotu haline gelen "Alex" isimli papagana ilgi gösterdikleri ve fotograf çektirdikleri gözlendi.
Kaynak: İHA