Ukrayna-Rusya Krizi Zonguldak Limani'ndaki Ticareti De Etkiledi

Karaer Gemi Acenteligi sahibi Hasan Tahsin Karaer, Rusya Ukrayna arasinda 60 gündür devam eden savasin ticareti bitirdigini söyledi.

Ukrayna-Rusya Krizi Zonguldak Limani'ndaki Ticareti De Etkiledi
Karaer Gemi Acenteligi sahibi Hasan Tahsin Karaer 60 gündür devam eden Rusya, Ukrayna savasinin gemi tasimaciligini bitirdigini söyledi.

Limanlardaki ticaretin durma noktasina geldigini ifade eden Karaer, “Deniz yoluyla hiçbir gelis gidis yok. Gemi 60 gündür Zonguldak Limaninda duruyor. Su anda limanlar dogru dürüst çalismiyor. O yüzden de herhangi bir sey gönderemiyoruz. Islerimiz durdu yeni limanlar bulmaya çalisiyoruz” dedi.



"Savas biterse birçok kalem malzeme gider"

Savasin bitmesiyle beraber gidadan insaat malzemesine bir çok kalemin gemi ile gidecegini ifade eden Karaer, “Bugün bitse Kasim ayindan önce hiçbir sey olmaz. Hiçbir ticaret olmaz ama savas biterse Türkiye’den çimento demir tugla, gida, mobilya, cam çerçeve akiliniza ne gelirse insaat malzemesi gider” dedi.



"Bir çok esnafin durumu iyi degil"

60 günüdür herhangi bir is olmadigini sözlerine ekleyen Hasan Tahsin Karaer, “En basiti Tir gitmiyor. Gümrük dogru dürüst çalismiyor. Zonguldak’ta 6 tane gümrük komisyonculugu var. Is olmadigi yavas yavas kapatiyorlar. Bizde küçülmeye gidiyoruz. Buradaki esnafinda çok iyi durumda olacagini düsünmüyorum burasi bir tek ögrenciye kaldi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA