SBL Ögrencilerinin Iklim Degisikligi Hakkindaki Proje Çalismalari Begeni Topladi

Erzurum Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi ögrencileri “Iklimi Degil Kendini Degistir” adli eTwinning projesi ile ögrenci ve velilerini iklim degisikligi konusunda bilinçlendirdi.

SBL Ögrencilerinin Iklim Degisikligi Hakkindaki Proje Çalismalari Begeni Topladi
Beden Egitimi Ögretmeni Yasin Karakas ortagi oldugu de Türkiye’den 10, Azerbaycan’dan 2 olmak üzere 12 ortak okulun katilimindan olusan 77 ögrencinin katilimi ile çesitli etkinlikler gerçeklestirildi.

Gerçeklestirilen program çerçevesinde Iklim degisikligi konusunda es güdümlü ve es zamanli çevrimiçi seminerler, enerji tasarrufu içerikli karikatürler, atik kiyafetlerden alisveris çantasi yapimi, akrostis siir yazimi, tohumlar agaç dikimi etkinligi, Gelecege Nefes projesine fidan bagisi, okullarimiza atik kutulari kazandirma gibi bir çok etkinlikler hayata geçirildi.

Çok verimli aktif katilimli etkinliklerin yani sira teknoloji kullaniminin web 2.0 araçlariyla desteklendigi proje çerçevesinde farkli illerden farkli ortaklarla bir araya gelerek gerçeklestirilen programda ayrica sosyal gelismeye de katki saglanmis oldu.

Öte yandan Ögrenci velilerine uygulanan proje degerlendirme anketleri ile çevre bilinci olusturmada da önemli katki saglandi.
Kaynak: İHA