Otomobiline Saldirdilar Zannetti, Gerçek Güvenlik Kamerasi Kayitlarini Izleyince Ortaya Çikti

Rize’de park halindeki aracinin ön caminin kirildigini fark eden is insani kasitli olarak yapildigini düsünerek güvenlik kameralarini izlediginde 1 çocugun köpekten kaçabilmek için otomobilinin caminin üzerine atladigini görünce gerçek ortaya çikti.

Otomobiline Saldirdilar Zannetti, Gerçek Güvenlik Kamerasi Kayitlarini Izleyince Ortaya Çikti
Il merkezinde Piriçelebi mahallesi Zihni Derin Caddesi üzerinde park halindeki aracinin cami kirilan Osman Özer isimli is insani cami kirani bulabilmek için sikayetçi oldu. Sikayetin ardindan bölgedeki güvenlik kameralari incelendi. Üzerinden 2 gün geçmesine ragmen camin nasil kirildigini bulamayan Özer, aracini önüne park ettigi isletmenin güvenlik kamerasi görüntülerini yeniden izlemek isteyince gerçek ortaya çikti. Özer, görüntülerde küçük bir erkek çocugunun üzerine dogru köpegin kosmasi nedeniyle kaldirimdan aracin ön camina dogru atladigini ve sonrasinda çocugun ayagini ovarak geri geldigini ve cam kirigini görünce de çok üzüldügünü gördü. Kirilmanin herhangi bir kasit olmadan çocugun atlamasindan meydana geldigini anlayan Özer bu kez çocugun tedirginligine üzülerek sikayetini geri aldi.

Ilk etapta aracinin caminin kirildigini fark ettikten sonra kasitli yapildigini düsünerek polise hemen haber verdigini ifade eden is insani Osman Özer “Evimin önünde aksam saatlerinde aracimi park ettim. Sabah kalktigimda ise ön caminin kirik oldugunu gördüm. Ilk etapta birinin kasitli olarak yaptigini düsündüm ve hemen polise haber verdim. Oradaki güvenlik kameralarinin kayitta oldugunu biliyordum. Sonra güvenlik kameralari görüntülerinden köpekten kaçmak isteyen bir çocugun aracimin camina düserek cami kirdigini görünce bende çok üzüldüm” ifadelerini kullandi.

Aracin üzerine atladiktan sonra cam kirildigini fark etmeden önce ayagini tutan çocugun ayaginin durumunu merak ettigi için olayin takipçisi oldugunu kaydeden Özer “Olayin takipçisi olduk, çocugu bulmaya çalistik ama henüz daha ulasamadik. Çocuga seslenmek istiyorum. Yeter ki mala gelsin. Senin ayagin için çok üzüldüm" seklinde konustu.



"Bayrami yasamasi yerine o aciyi çekmesi bizi derinden üzdü"

Olayin yasandigi günün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami olmasi nedeniyle de ayri bir üzüntü duydugunu ifade eden Özer, çocugun cami kirdiktan sonraki hareketlerinin de kendisini etkilediginin altini çizerek “Olayin yasandigi günde 23 Nisan’di. O çocugun bayrami yasamasi yerine o aciyi çekmesi bizi derinden üzdü. Çocuga ulasmaya çalistim ama bir türlü ulasamadim. Çocuk düstükten sonra ayaginin agrisini unutup cama bakti ve o çerezligini kamerada gördük. Beni o çok etkiledi. ‘Ne yaptim, cami kirdim’ diye o üzgünlügü beni çok yaraladi. O günde ‘Cam gitsin, senin ayagina bir sey olmasin’ dedim” ifadelerini kullandi.

Ilk etapta aracin camina sert bir cisimle vurularak kirildigini düsündüklerini ifade eden, olayi aydinlatan güvenlik kameralarinin takili oldugu isletmenin sahibi Mustafa Bayrak ise “Dükkânin önünde park halinde bir araç vardi. Aksamdan baktigimda hiçbir sey yoktu ancak sabah 10:30 gibi geldigimde baktim ki cami kirilmis. Üstten çiçek mi düstü üzenine diye baktim ama o da olmamisti. Aracin sahibi geldiginde hemen sordum ‘Cami kirik miydi’ diye oda olmadigini söyledi.

Önce sert bir cisimle vuruldugunu düsündük. Karakola sikayette bulundu, ekipler geldiler ve güvenlik kamerasi görüntülerine baktik. Sonda tekrar güvenlik kamerasi görüntülerini izleyince baktik ki bir çocuk köpekten korkmus, kaldirimdan arabanin üzerine de oradan da asagiya atlayarak köpekten kaçmis. Sonra ayagini tutarak arabanin yanina geliyor, üzülüyor ayrica cami kirdigi için. Aracin sahibi geldi güvenlik kamerasi görüntülerini izleyince kasitli olmadigini gördü o da çocugu affetti” dedi.

Kaynak: İHA