Kuralar Çekildi, Basin Mensuplarini Ev Heyecani Sardi

Sakarya Gazeteciler Birligi’nin (SGB) ve TOKI isbirligi ile Adapazari ilçesinde yapimi devam eden ‘Basin Sitesi’ konutlarinin yer belirleme kurasi tamamlandi. Asil ve yedek olarak belirlenen kura çekimi sonrasinda basin mensuplarini ev heyecani sardi.

Kuralar Çekildi, Basin Mensuplarini Ev Heyecani Sardi
SGB ve TOKI is birligiyle Adapazari ilçesi Alandüzü Mahallesi’nde 2021 yilinda yapimina 159 konutlu Basin Sitesi’nde yer belirleme kurasi tamamlandi. 9 blokta yer alan 2+1 ve 3+1 daireleri almak için basvuruda bulunan gazetecilerin yerleri çekilen kura sonrasinda belirlendi. Basin mensuplarini ise ev sahibi olma heyecani sardi. Konuya iliskin açiklamalarda bulunan SGB Baskani Zeki Aydintepe ise 2015 yilindan beri basin mensuplarini ev sahibi yapmak için çalistiklarini aktardi.

“Elestiriler bize güç ve moral verdi”

Sakarya’daki basin mensuplarini ev sahibi yapmak amaciyla yola çiktiklarini belirten SGB Baskani Zeki Aydintepe, “Bu konuda olumlu olumsuz bolca elestiri aldik. Bu elestiriler bize güç ve moral verdi. Gerek bürokratlarimizin, gerekse siyasilerimizin destekleriyle çok sükür bugüne geldik. Bize inanan, destek veren üyelerimiz basta olmak üzere degerli meslektaslarimizin konutlari TOKI’nin noter huzurunda canli yayinda çekilen kurayla belli oldu. Bayram sonrasinda da konutlar için Ziraat Bankasi’nda TOKI’nin kurallari çerçevesinde konut alim sözlesmeleri yapilacak” dedi.



“SGB ve TOKI’yi suçlamak bize yapilan en büyük haksizliktir”

Sakarya’daki basin mensuplari için yapilmayani yaptiklarini söyleyen Aydintepe, “Kim ne derse desin, biz SGB yönetimi olarak iyi niyet ile yola çiktik. Ve son asamaya geldik. Yönetim olarak içimiz rahat ve Sakarya basini için yapilamayani yaptigimiza inaniyoruz. Elbette meyve veren agaç taslanir. Bu taslar bize engel degil, sevk ve güç veriyor. Ancak iyi niyet ile çikmis oldugumuz yolda her elestiriye açik oldugumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Ama ‘bana çikmadi’ diye bunu haksizlik diye yorumlamak, SGB ve TOKI’yi suçlamak bize yapilan en büyük haksizliktir” diye konustu.

Kaynak: İHA