Kooperatifçi Kadinlarin Bayram Mesaisi

Malatya’da faaliyet gösteren Battalgazi Kadin Kooperatifinin üyeleri, Ramazan Bayrami öncesinde, özellikle baklava yapiminda yogunluk yasiyor.

Kooperatifçi Kadinlarin Bayram Mesaisi
Türk mutfaginin önemli tatlilarindan biri olan baklava bayramda en çok tüketilen tatlilar arasinda yer alirken, Malatya’da Battalgazi Kadin Kooperatifi’nde çalisan kadinlar ise ev yapimi baklava taleplerine yetisebilmek için yogun mesai harciyor.. Ramazan Bayrami’na sayili günler kala ev baklavasi siparislerinde yogunluk yasadiklarini ifade eden Battalgazi Kadin Kooperatifi’nde çalisan Yasemin Yilmaz, “Ramazan öncesi yogunlugumuz çok fazla. Tatlilarimiz begeniliyor ve talep yogun oluyor. Sehir disina Istanbul, Ankara’ya çok tatli siparislerimiz oluyor” dedi.

Ev baklavasi tarifini hakkinda bilgi veren Yilmaz, “Baklavamizin hamuruna, yogurt, süt, yumurta tereyagi koyuyoruz. Biz baklavayi 15 katta yapiyoruz. Bunlardan 7 katini baklavanin alt kismina seriyoruz araya bol ceviz koyuyoruz ve üst katina da 8 kat koyup üzerine de tereyagi eritip döküyoruz. Pistikten sonra da serbetini koyuyoruz” ifadelerini kullandi.

Baklavanin lezzetli olabilmesinin kaliteli malzemelerden geçtigine deginen Yilmaz, “ Ev baklavasi çok begeniliyor. Talepler çok yogun ve satislarimiz güzel. Ev baklavasini güzel yapan katlarin ince ve her tarafindan ayni sekilde açilmasi bir de malzemelerinin cevizinin, yaginin kaliteli olmasidir gerekiyor ki baklava güzel çiksin” seklinde konustu.

Baklava yapiminda organik ürünler kullandiklarina da deginen Yilmaz, “Biz baklavalarda glikoz kullanmiyoruz. Tamamen seker pancari kullaniyoruz. Baklava siresinin sekerlenmesin diye de püf noktalari var onlari uyguluyoruz. Kaliteli seker ve güzel kaynatilirsa sekerlenmiyor. Baklavalarimizda sekerlenme sikintisi olmuyor. Baklavalarimizi herkes güvenle tüketebilir. Çogu müsterilerimiz bunu biliyor ve buna göre alisveris yapiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA