Ispir Belediye Baskani Coskun'dan HDP'li Paylan'a Romanli Tepki

Ispir Belediye Baskani Ahmet Coskun, dönemin sartlarina göre çok basarili bir sevk ve iskan uygulamasi olan Ermeni tehcirinin soykirim olarak taninmasi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi veren HDP Milletvekili Garo Paylan’a, “Müftü 1918” romaniyla tepki gösterdi.

Ispir Belediye Baskani Coskun'dan HDP'li Paylan'a Romanli Tepki
Yazar Hayati Tek tarafindan kaleme alinan “Müftü 1918” romanini, “Bu bizim onurumuz, bu bizim emegimiz. Tüm çocuklarimiz okudu” diyerek takdim eden Baskan Coskun, HDP milletvekili Paylan’i siddetle kinadigini söyledi.



HDP’li Paylan’i, “Soyu özürlü, beyninin arka plani çibanli, bizatihi hain zihniyetli, bu milletin vergilerinden maas alan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde koltuk isgal eden bir hain.” ifadeleriyle nitelendiren Baskan Coskun, sunlari söyledi:

“Garo Paylan, sözde Ermeni soykirimiyla alakali milletimizi, devletimizi, tarihimizi kirleten ifadeler kullandi. Tertemiz bir tarihi ve onurlu bir durusu olan bu milletin üzerine bu lekeyi atani da, ona yol arkadasligi yapan saz arkadaslarini da siddetle kiniyorum. Onlara verilecek en güzel cevap, Ispir Müdafaasinin sanli destani Müftü 1918 çalismamizda mevcut. Tüm dostlarimizi bu durusta Müftü romanini okumaya davet ediyorum.”

Türk milletinin ve Islam aleminin Kadir Gecesi’ni ve yaklasan Ramazan Bayrami’ni da tebrik eden Baskan Coskun, bayram tatili dolayisiyla yola çikmaya hazirlananlara da trafik kurallarina uymalari çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA