Emet'te Cevizdere Zaferinin 100.Yili Anildi

Kütahya’nin Emet ilçesinde Cevizdere Zaferi’nin 100. Yil dönümü nedeniyle anma programi düzenlendi.

Emet'te Cevizdere Zaferinin 100.Yili Anildi
Günlüce Köyü Cevizdere Mevkiinde bulunan Cevizdere Sehitleri Aniti önünde düzenlenen programa, Kaymakam Hasan Çiçek, Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, Ilçe Jandarma Komutani Neset Öztürk, Ilçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Akbulut, Emet Esnaf Odasi Baskani Ramazan Seval, Emet Soförler Odasi Baskani Ali Ceyhan, Emet Ceviz Dere Arastirma Dernegi Baskani Ali Duyan, bazi daire amirleri, Günlüce Köyü Muhtari Adem Inan ve gaziler katildi.

Program, Cevizdere Sehitleri Aniti’na Kaymakam Hasan Çiçek, Belediye Baskani Hüseyin Dogan ve Emet Ceviz Dere Arastirma Dernegi Baskani Ali Duyan tarafindan çelenk sunulmasiyla basladi.

Ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konusmayi Emet Ceviz Dere Arastirma Dernegi Baskani Ali Duyan yapti. Konusmasinda Degirmisaz olayini, Emet Hükümet Konaginin yakilmasini ve akabinde kazanilan Cevizdere Zaferi’ni ayrintili olarak anlatan Duyan, törenlere katilan Sülye Cevizdere Sancak Dernegi ile Kütahya ASE Sosyal Bilimler Lisesine de tesekkür etti.

Programin son bölümünde Sehitlikte bulunan temsili sehit mezarlari basinda Babuk Bey Camii Din Görevlisi Halil Kiliç tarafindan Kur’an-i Kerim okundu, Ilçe Müftüsü Ismail Çinar tarafindan ise sehitler için dua edildi.
Kaynak: İHA